Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA ZLATO S RUMUNJIMA

Hrvatska prošla u finale MiniEura

Mini nogomet
Hrvatski mininogometni savez
13.10.2013.
u 17:46

Izabranici proslavljenog hrvatskog nogometaša Josipa Šimića ujutro su s 2:0 u četvrtfinalu izbacili Poljake, da bi kasnije u polufinalu izbacili Ruse nakon raspucavanja s bijele točke.

Hrvatska mininogometna reprezentacija plasirala se u finale mininogometnog prvenstva Europe koje je poznatije pod nazivom miniEURO. Izabranici proslavljenog hrvatskog nogometaša Josipa Šimića danas su odigrali dvije vrlo teške utakmice. Ujutro su s 2:0 u četvrtfinalu izbacili Poljake, da bi kasnije u polufinalu izbacili Ruse nakon raspucavanja s bijele točke.

U regularnom dijelu susreta bilo je 1:1, ali vratar Marko Habazin dva puta je obranio udarce Rusa te je tako uputio naše nogometaše u finale.Polufinale je bilo iznimno teško za našu reprezentaciju. Naime, Rusi su otpočetka slovili kao jedni od glavnih favorita miniEURA. Na grčku Kretu su došli predvođeni Alexanderom Panovom, umirovljenim nogometašem koji je nastupao nekada za \"A\" reprezentaciju Rusije, a sada nogomet igra rekreativno u svojstvu amatera. Otpočetka utakmice Rusi su zagospodarili terenom, ali put do naših vratiju nisu pronalazili.

Povela je Hrvatska početkom drugog poluvremena. Nakon prekršaja unutar šest metara sudac je pokazao na bijelu točku, a strijelac je bio Ivan Rančić. Nekoliko minuta kasnije dogodio se veliki hendikep za našu reprezentaciju, vratar Marko Mihaljević se ozlijedio pri nezgodnom padu te je umjesto njega na vrata stao Marko Habazin. Rusi izjednačuju rezultat, ali ne uspijevaju preokrenuti. A kao što smo ranije napomenuli, lutrija udaraca s bijele točke otišla je na stranu naše reprezentacije.

U finalu izabranike Josipa Šimića i njegove desne ruke, Danijela Kneževića, očekuje utakmica s aktualnim europskim prvacima Rumunjskom. Hrvatska je s Rumunjskom igrala već u skupini te je slavila 1:0.

- U Grčkoj smo napravili veliki rezultat, ali naš posao ovdje još uvijek nije gotov. Očekuje nas utakmica s aktualnim europskim prvacima koje smo već jednom svladali te se nadam da dečki mogu ponoviti gradivo. Čestitam svim igračima, kao i trenerskom dvojcu Šimić – Knežević na ostvarenom rezultatu i želim im puno sreće u finalu. Još uvijek čekamo liječničke nalaze kako bi znali kakva je situacija s našim prvim vratarom Mihaljevićem - rekao je predsjednik saveza Bruno Alpeza.

Hrvatska mininogometna reprezentacija večeras u 20 sati igra finalnu utakmicu drugog po redu miniEURA, a izravan prijenos može se pogledati na SPTV-u. Igrači koji nastupaju u našoj izabranoj vrsti su: Tvrtko Močibob, Igor Gusak, Tin Prpić, Marko Tomić, Nikola Stojanović, Ive Bura, Marko Prolić, Jasmin Martinčević, Dario Kleščić, Ivan Rančić i Valentino Klanac, Marko Mihaljević i Marko Habazin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije