Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA OSTRAVA

Hrvatska ostala bez predstavnika na turniru: Martić izgubila

WTA Premier 5 - Italian Open
POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
21.10.2020.
u 18:46

Martić je odlično krenula u dvoboj, osvojila prva dva gema i bila na pragu drugog 'breaka', kad je imala 15-40 u trećem gemu. No, Latvijka se izvukla, spasila obje 'break'-lopte i nanizala pet gemova

Hrvatska je ostala bez predstavnica na WTA turniru tenisačica u češkoj Ostravi, nakon što je Latvijka Jelena Ostapenko (WTA - 44.) za samo 58 minuta svladala Petru Martić (WTA - 18.) sa 6-3, 6-1 u dvoboju prvog kola.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prvi trijumf pobjednice Roland Garrosa iz 2017.

Martić je odlično krenula u dvoboj, osvojila prva dva gema i bila na pragu drugog 'breaka', kad je imala 15-40 u trećem gemu. No, Latvijka se izvukla, spasila obje 'break'-lopte i nanizala pet gemova.

Martić je nakratko prekinula taj niz smanjivši zaostatak na 3-5 u prvom setu, da bi Ostapenko novim nizom od pet gemova povela sa 6-3, 4-0. Najbolja hrvatska tenisačica je do kraja meča uspjela samo osvojiti utješni gem u drugom setu.

Martić je osvojila svega 53 % poena na svom prvom servisu, a na drugom je imala očajnu realizaciju (3/14). Ostapenko je iskoristila pet od šest prilika za 'break'. Latvijka će u drugom kolu igrati protiv Tunižanke Ons Jabeur.

WTA Ostrava - 1. kolo

Jelena Ostapenko (Lat) - PETRA MARTIĆ (HRV/5) 6-3, 6-1

Elise Mertens (Bel/7) - Amanda Anisimova (SAD) 6-2, 6-3

2. kolo

Victoria Azarenka (Bje/4) - Barbora Krejčikova (Češ) 2-6, 6-2, 6-1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije