Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A najbolji je na svijetu

Hrvatska ostaje bez najveće nade Nikole Obrovca zbog nevjerojatnog skandala i tretmana!

Nikola Obrovac
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
18.05.2016.
u 11:06

Nikolu zove pet-šest zemalja, nude fakultet plaćen, plaćeno sve, pa čak i mjesečnu stipendiju. A ovdje: Tvoj je kamen, maslina i drača...

– Moj Nikola, 17 godina, najbolji prsaš svijeta među juniorima, uistinu najbrži na svijetu, dečko ispliva normu za Europsko seniorsko prvenstvo u Londonu, ali struka ga ne vidi u Londonu. Što će on tamo, pa ima samo 17? A dečko trenira po šest sati dnevno, u školi prolazi s odličnim... ma što bi se netko potrudio oko njega – napisao je na svom Facebook profilu Dražen Obrovac, otac našeg najtalentiranijeg plivača Nikole kojega je Hrvatski olimpijski odbor proglasio najvećom nadom hrvatskog sporta.

Zaboravili mu platiti hotel

Ali to nije sve, tata Obrovac svoje nezadovoljstvo odnosom Hrvatskog plivačkog saveza prema svom sinu potkrepljuje još jednim slučajem.

– Savez ga pošalje na prvenstvo Švedske. Mali dođe u Stockholm, ali ne puštaju ga na bazen jer mu nije plaćena akreditacija za natjecatelje, ne može u hotel jer mu nije plaćen, nije mu plaćena startnina za natjecanje. Mali zove, pita što da radi. On u Stockholmu, ja u Zagrebu, kako mu pomoći. Nema druge, morali smo problem riješiti sami, podići kredite, ući u minus na svim mogućim računima i karticama. A ja mu tupim onu: Nemoj, sine, nikamo ići... A zove ga pet-šest zemalja, nude fakultet plaćen, plaćeno sve, pa čak i mjesečnu stipendiju. A ovdje: Tvoj je kamen, maslina i drača... – ironično je poentirao Dražen Obrovac.

On je otac i 13-godišnje Lucije, također velike plivačke nade, koja je ovih dana morala na operaciju stopala, a anesteziologinja je bila na bolovanju pa su peripetije oko toga dodatno naljutile oca.

– A ako ste pročitali taj status, onda znate sve, nemam tome što dodati. Nikola je, po meni, trebao otići u London – kazao nam je u telefonskom razgovoru.

Ostaje, dakle, i kod završne rečenice:

– Bože, čuvaj Rvacku, ali mi odosmo van, bilo kuda, pa kako kome, ljudi moji...

Očito je da Obrovčevo nezadovoljstvo nije bilo stvar trenutka, da se ono dugo taložilo i na kraju eksplodiralo. Ne sumnjajući da je sve to što Dražen tvrdi istina, objašnjenje smo potražili i na drugoj strani. Od Tomislava Karla, dugogodišnjeg glavnog tajnika HPS-a, a odnedavno i izbornika hrvatske plivačke reprezentacije, doznajemo:

Kad HOO kasni s plaćanjem

– Istina je da je Nikola ispunio normu za EP, ali mučila ga je ozljeda noge pa je struka za njega procijenila da je bolje da se priprema za Europsko juniorsko prvenstvo koje se u srpnju održava u Mađarskoj. A što se tiče nastupa u Švedskoj, kamo je Nikola išao sa svojim njemačkim trenerom Dirkom Langeom (u njegovu Medveščaku trener mu je Domagoj Zajec, op. a.), istina je, Savez je trebao sufinancirati taj nastup. Ali HOO kasni s plaćanjem pa smo ostali bez novca. No te ćemo im troškove svakako refundirati. Nikad nam nije bilo teže, funkcioniramo s velikim teškoćama. Razumijem frustraciju gospodina Obrovca, roditelji najviše daju – kaže Karlo, a na pitanje ima li tu pogreške saveza odgovara:

– Ima, to što nemamo novca. Obrovci ne bi bili prvi koji su otišli, ako ne žele ostati u Hrvatskoj, ne ostaje mi ništa drugo nego zaželjeti im sreću. Ali volio bih da ostanu, da se zajedno borimo.

>>Matea Samardžić ostvarila je veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu

Komentara 82

JO
jovanovic
11:31 18.05.2016.

tatini sinovi gaze ljude sa bijesnim autima,dao bog da mi dozivimo da ova drzava postane normalno drustvo

ST
strsljen2013
11:47 18.05.2016.

Sinko idi jer život je kratak. Ovdje ćeš završiti faks i gledati kako oni s kupljenim faksom dobivaju poslove a ti ćeš obijati vrata na burzi. Idi dok te hoće i uzmi sve. Nemoj ovdje ostati kandidat za kopanje po kontejnerima.

LA
like_a_boss
12:26 18.05.2016.

Novaca nema za talentirane mlade sportaše. Jer se mora financirati sportska tv. Onaj lopov Mateša je grobar hrvatskog sporta. Sinoć idem pogledati "sportsku" televiziju. Na "sportskoj" TV vijesti iz "regije" sa Al jazeera TV !!!! Koliko je samo milijuna knn isisano i ukradeno pomoću "sportske" TV. I nitko ništa ne poduzima, nitko ništa ne može tim organiziranim kriminalcima na čelu sa Matešom. Dok hrvatski mladi talenti moraju za bolje uvjete bježati u druge zemlje. Sramota !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije