Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA SVJETSKE LIGE

Hrvatska opet igra sa Srbijom! Vaterpolisti u Beogradu prošli u finale

Autori: Vecernji.hr, Hina
22.06.2019.
u 17:48

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je Španjolsku i prošla u finale završnice Svjetske lige u Beogradu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale završnice Svjetske lige nakon što je u polufinalu u Beogradu svladala Španjolsku s 10:8.

Hrvatska je do pobjede protiv Španjolske stigla ponajviše zahvaljujući iznimno raspoloženom vrataru Marku Bijaču koji je ostvario čak 16 obrana te sjajnom otvaranju utakmice.

Hrvatska je prvu četvrtinu riješila u svoju korist sa 5:1, a po dva gola u tom razdoblju postigli su Javier Garcia i Ivan Vrlić. Nakon šest i pol minuta bilo je 4:0 za Hrvatsku, a već u tom razdoblju Bijač je pokazao kako je odlično raspoložen jer je sakupio četiri obrane.

Tijekom druge četvrtine Hrvataka je održavala prednost ostvarenu u prvih osam minuta da bi preko Fatovića minutu prije odlaska na poluvrijeme stigla do najvećih pet golova razlike i prednosti 8:3. 

Hrvatski napad funkcionirao je sve do tri minute prije kraja trećeg djela kada je Benić pogodio za 10:6, no to je bio posljednji pogodak naše reprezentacije u susretu. Munarriz je vrlo brzo smanjio na 10:7 da bi u posljednjoj minutu trećeg dijela Hrvatska uz dosta sreće, Španjolci su dva puta pogodili okvir gola, uspjela sačuvati tri gola prednosti.

U posljednjih osam minuta postignut je samo jedan pogodak, Munarriz je svojim trećim golom pet i pol minuta prije kraja smanjio na 10:8. No, do kraja susreta Bijač je postao nesavladiv, pa niti lošija igra u napadu Hrvatske nije imala negativnih posljedica po konačni ishod.

Izabranici Ivice Tucka u finalu će igrati sa Srbijom koja je danas ranije bila bolja od Australije sa 16:11. U slučaju sutrašnje pobjede, naši će vaterpolisti izboriti izravan plasman na Olimpijske igre. Finale je na rasporedu od 16:45.

Podsjećamo, Hrvatska i Srbija igrali su skupini ovoga natjecanja i tada su domaćini svladali s 11:10.

Komentara 14

Avatar Snijeg
Snijeg
18:41 22.06.2019.

Sretno oba tima - pravi sportski duh i navijaci koji postuju obje momcadi!

JJ
Jokoovo Jokoono
19:20 22.06.2019.

Bravo za Hrvatsku . Pobjediti Spanjolsku nije bas tako lako. Spanjolska je jaka u svim sportovima.Tenis i veterpolo su jedina dva sporta u kojima vlada sportski duh izmadju igraca i publike Srbije i Hrvatske. EtonNazalost sve je spalo na 2 2 slova ali moglo je biti i gore. Najvaznije je drzati Tompsona na odstojanju i nedozvoliti mu svojim pjesmama i urlicima uvelicava sportske uspjeha vaterpola i tenisa.

DU
Deleted user
19:24 22.06.2019.

Hrvatska pobjeđuje u finalu !!!!!! Sigurno kao Amen u Crikvi !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije