Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi nastup

Hrvatska odlazi igrati Ljetnu NBA ligu

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
20.03.2019.
u 18:59

Osim Hrvatske, pozivnicu za Ljetnu ligu dobila je i reprezentacija Kine.

Hrvatski košarkaški savez objavio je da će naša reprezentacija sudjelovati na ovogodišnjoj NBA Ljetnoj ligi koja će se igrati u Las Vegasu od 5. do 15. srpnja.

Osim Hrvatske, pozivnicu za Ljetnu ligu dobila je i reprezentacija Kine. Dok je reprezentaciji Hrvatske ovo prvi nastup u Ljetnoj ligi, kineska se reprezentacija vraća nakon 2007. godine. 

Uz Hrvatsku i Kinu, na Ljetnoj će ligi sudjelovati i svih trideset NBA klubova kojima je to prilika za davanje prilike mladim igračima tek izabranima na draftu ili onima koji nemaju osigurano mjesto u sastavu.

Tako je prošle godine devet od prvih 10 igrača izabranih na draftu sudjelovalo u Ljetnoj ligi.

Tijekom Ljetne lige će svaka od 32 ekipe odigrati po četiri utakmice. Najboljih osam će se plasirati u doigravanje koje kulminira finalnom utakmicom 15. srpnja. Momčadi koje se ne kvalificiraju u doigravanje odigrat će po još najmanje jednu, a najviše tri utakmice.

Liga je 2018. godine oborila rekord posjećenosti (139 972 gledatelja), a najviša posjećenost jedne utakmice izjednačila se s rekordom iz 2017. godine (17 500 gledatelja).

Prošlogodišnje je izdanje također oborilo rekorde televizijske gledanosti, na ESPN-u i NBA TV-u gledalo se ukupno 30,4 milijuna sati, a na društvenim mrežama su video zapisi pogledani 565 milijuna puta, što je bilo povećanje od 35 posto u odnosu na prethodnu godinu.

 

Komentara 12

GR
gragakarlovac
19:33 20.03.2019.

NBA liga je zakon! Spoj kvalitete, marketinga i zabave za djecu i odrasle. Ameri znaju kako voditi biznis, ne kao nasi pametni EU znalci... Fiba i Euroliga su toliko iza da skoro nije isti sport.

Avatar jest
jest
19:11 20.03.2019.

Hrvatska je propala zemlja, treba je napustiti svako tko ima priliku. Dajte mi minus!

Avatar links
links
07:20 21.03.2019.

mislim da ćemo sa Zulom, Perkovićem, Ramljakom, Mustapićem.... napraviti dar-mar tamo, mnogi se neće vratiti iz Amerike:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije