Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ U ZAGREBU

Hrvatska nije mogla protiv aktualnih europskih prvakinja

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
21.03.2018.
u 19:40

U hrvatskim redovima najefikasnije su bile Aneta Benko s osam golova, te Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka


U susretu 3. kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2018. u Francuskoj, hrvatske rukometašice su dvorani II Doma sportova izgubile od Norveške sa 25:32 (10:18).

Bila je to očekivana pobjeda jedne od najboljih selekcija svijeta.

Norveška je aktualni europski prvak, svjetsko srebro i olimpijska bronca. Do sada su Norvežanke na velikim natjecanjima osvojile čak 27 medalja pri čemu 12 zlatnih i premda su u Zagreb doputovale u oslabljenom sastavu bez Nore Mork, Camile Herrem i Emile Arntzen bilo je teško očekivati nešto više od poraza. 

Posljednji put hrvatske rukometašice su pobijedile Norvešku prije 21 godinu. Na SP-u u Njemačkoj Hrvatska, koju je i tada vodio Nenad Šoštarić, je slavila 25:22. 

Već je početak utakmice pokazao u kojem će smjeru ići utakmica. Norveška je povela 4:0, pa 6:1, te 14:7. U 26. minuti Norvežanke su imale i najvećih +10 (17:7). Do kraja poluvremena naše su igračice uspjele smanjiti na osam golova zaostatka (18:10). U nastavku susreta Hrvatska je uspjela smanjiti na minus šest (21:15), a na koncu je završilo 25:32.

U hrvatskim redovima najefikasnije su bile Aneta Benko s osam golova, te Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka, dok su Paula Posavec, Marina Glavan i Katarina Ježić zabile po dva gola. Kod Norvežanki najbolja je bila Veronica Kristiansen s devet golova, Sanna Solberg je zabila šest, a Marit Jacobsen četiri gola. 

Iduću utakmicu Hrvatska će imati za četiri dana kada će u Bekkestu ponovo igrati protiv Norveške.

Norvežanke vode na ljestvici sa maksimalnih šest bodova, Ukrajina i Hrvatska imaju po dva boda, a na začelju je Švicarska bez bodova.

Na EP će ići prve dvije ekipe iz svake od sedam skupine plus najbolja trećeplasirana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije