Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Hrvatska nije favorit u završnici, ali ne treba se baš nikoga bojati

23.01.2020.
u 16:23

Deset godina čekamo finale, od Beča i one pobjede nad Poljskom. Vrijeme je

Polurevijalni ton obilježio je jučerašnju utakmicu starih suparnika. Jer, ni Hrvatska ni Španjolska nisu mogle birati suparnika u polufinalu budući da su posljednju riječ u Malmöu ipak imali Norvežani pa baš nikakvoag smisla nije imalo potući se do krvi za pobjedu.

Konačni rezultat je “dogovorna ekonomija”. Neokrznuti u Stockholm i jedni i drugi. Bilo je i igre skrivača, iskusni izbornici Červar i Ribera nisu otvorili sve karte jer ista bi se utakmica mogla ponoviti i u finalu EP-a.

Španjolski izbornik ostavio je na klupi prvog vratara, “ubojicu” samopouzdanja Vargasa. Naš je na klupu posjeo Cindrića, navodno načetog, da ga poštedi za ono ključno. Gledali smo tako hakl u kojem se od naših reprezentativaca najbolje snašao Igor Karačić.

>> Što nas čeka u polufinalu protiv Norveške? Najavljuje Mladen Miletić

 

Nevjerojatno je s kakvom lakoćom igra, veći dio prvog poluvremena simultankom je razbijao španjolsku obranu i držao prednost. Ako ga je ona situacija iz same završnice, iz koje je izašao šepajući, odnijela za završnicu, onda je to pucanj u nogu kakav se samo nama može dogoditi.

Nadajmo se i da je varao suparnike. S druge strane Alex Dujšebajev vrtio je loptu i trpao kao tata Talant u slavnim danima.

Nije bilo sasvim nebitno kako će sve izgledati i završiti, a naša klupa nije mogla biti presretna s pogledom na semafor kad su Španjolci u 40. minuti imali napad za +7. Stoga je dobro i zbog ugleda i zbog navijača da su naši igrači na kraju vratili utakmicu u dramu.

Červar čak i nije krenuo u bijesnu jurnjavu za rezultatom koliko je i Španjolska prikočila, sredinom drugog dijela priliku je dao i Hrstiću na desnom vanjskom da malo odmori Stepančića te Matanoviću na krilu. Preiskusan je šef da ne bi znao da je petak i samo petak bitan i da toga dana Hrvatska mora biti u top-izdanju. Ostalo je nevažno, pa čak i ime protivnika.

Hrvatska nije favorit u završnici, ali ne treba se baš nikoga bojati, pa ni te Norveške koja slovi za prvog favorita premda je Španjolska branitelj naslova. I djeluje moćno, a unatoč većem broju vremešnih igrača, naročito u vanjskoj liniji, ne djeluje ni umorno ni potrošeno. A tradicionalno je sve bolja kako turnir ide prema kraju, uvjerili smo se u to prije dvije godine u Zagrebu.

Deset godina čekamo finale, od Beča i one pobjede nad Poljskom. Vrijeme je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije