Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetska liga

Hrvatska nakon 13 godina ponovno u Splitu, pala je Italija

Hrvatska - Italija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
14.04.2015.
u 22:19

Hrvatskoj nije smetalo što je bila bez Sukna, Burića, Dobuda i Muslima, nije joj smetalo što je Paulo Obradović dva sata prije početka utakmice bio na infuziji.

Netko je dobacio kako je na bazenu u Poljudu barem dvije tisuće gledatelja. Neka je i pretjerao malo, dodao koju "stoticu", ali dvoboj posljednjeg kola Svjetske lige u kojem je Hrvatska s 14:11 (3:1, 5:2, 1:4, 5:4) svladala Italiju pokazao je koliko je Split željan velikih događaja.

Sama utakmica nije imala nikakav rezultatski imperativ, Hrvatska je bila bez poraza u Svjetskoj ligi, a Talijani su, kao domaćini, također bili sigurni sudionici završnice u Bergamu što se igra u lipnju. No, bez obzira na to igralo se kao da je nekakvo finale velikog natjecanja.

Frenetično navijanje s tribina dalo je dodatnu dozu u utakmici u kojoj je naša reprezentacija nakon trinaest godina stigla u Split. Hrvatskoj nije smetalo što je bila bez Sukna, Burića, Dobuda i Muslima, nije joj smetalo što je Paulo Obradović dva sata prije početka utakmice bio na infuziji.

- Ovi momci pokazali su po tko zna koji put da vole igrati za Hrvatsku, da im je to iznad svega. Nema veze što nije bilo imperativa, igrači su pokazali su da nema niti jedne stvari koja ih može sputati kad žele pobijediti. Atmosfera je u ovom gradu sporta i vaterpola bila sjajna, uživali smo u Splitu - kazao je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, nakon prve dvije četvrtine na semaforu je svijetlilo 8:3. Italija se vratila u igru u trećoj četvrtini, ali u završnici je opet proradio hrvatski stroj.

- Pred ovakvom publikom nije ni moglo biti drugačije, osjećao sam se posebno, baš je bio užitak igrati u Splitu. Bili smo oslabljeni, praktički otpisani, ali pokazali smo koliko smo jaki. Italija je nametala visoki ritam, zato nas je i sustigla u trećoj četvrtini, ali u završnici smo bili pravi - rekao je Maro Joković, prvo ime utakmice, koji je postigao pet golova.

Za Hrvatsku su igrali Pavić (15 obrana), Bukić 1, Petković 1, Lončar 1, Joković 5, Buljubašić 2, Bušlje, Čagalj, Macan, Šetka 3, Obradović 1, Marcelić.

>>Italija ipak dolazi na Poljud i igrat će pred publikom protiv Hrvatske

Komentara 1

DI
DiogenIZsinope
00:04 18.04.2015.

lončar je profesijonalac i postao je bolji igrač od kaniđe debelog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije