Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA TRAVI

Hrvatska na startu EP-a bolja od prvih favorita turnira

hokej na travi
Marko Lukunić/PIXSELL
Autor
Igor Capan
12.08.2013.
u 20:43

U utorak Hrvatsku očekuje utakmica s Turskom i pobjedom bi se osiguralo polufinale i tako ostvario prvi cilj, ostanak u trećem razredu europskog hokeja.

Hrvatska seniorska reprezentacija u hokeju na travi odlično je krenula na Europskom prvenstvu, skupina III, što se igra u Švicarskoj. U svom prvom nastupu u Lausannei Hrvatska, 49. zemlja na svjetskoj ljestvici, slavila je protiv Bjelorusije (31. na svijetu) sa 2:1 (2:1).

Mihael Cvetko doveo je u vodstvo Hrvatsku u sedmoj minuti, Bjelorusi izjednačuju minutu poslije, a u 13. minuti M. Cvetko ponovno dovodi Hrvatsku u vodstvo.
Nakon toga Bjelorusi pritišću i do posljednje, 70. minute igre, hrvatska obrana, na čelu s odličnim vratarom Zoranom Jakopovićem, uspijeva obraniti veliki rezultat.

Bas Bogaard, nizozemski stručnjak na klupi hrvatske reprezentacije kazao je nakon utakmice:

– Igrali smo disciplinirano i energično. Suparnicima smo dopustili previše kaznenih kornera. Imali smo još nekoliko velikih prilika i šteta što ih nismo iskoristili. Sveukupno, mogu reći da smo odigrali odličnu utakmicu – kazao je Bogaard.

U utorak Hrvatsku očekuje utakmica s Turskom i pobjedom bi se osiguralo polufinale i tako ostvario prvi cilj, ostanak u trećem razredu europskog hokeja.

Rezultati - skupina A: Hrvatska - Bjelorusija 2:1, Gibraltar - Turska 5:0; skupina B: Švedska - Portugal 1:4, Švicarska - Slovačka 7:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije