Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOJO POD DOJMOM

Hrvatska maksimalna protiv Australije! Mektić i Pavić donijeli treći bod

Reuters
25.11.2021.
u 22:32

To je ujedno bila i prva pobjeda Pavića u Davis Cupu. U ovoj skupini je još Mađarska, s kojom Hrvatska igra u nedjelju.

Hrvatska muška teniska reprezentacija svladala je s maksimalnih 3-0 Australiju u susretu 1. kola skupine D završnog turnira Svjetske skupine Davis Cupa u Torinu. 

Hrvatska je povela nakon pobjede Borne Goje protiv Alekseja Popirina 7-6 (5), 7-5 nakon sat i 49 minuta igre, a pobjedu je osigurao Marin Čilić u velikoj borbi s 34. igračem svijeta Slexom de Minaurom 6-1, 5-7, 6-4 nakon dva sata i deset minuta igre.

Konačnih 3-0 donio je najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić trijumfom nad Minaurom i Johnom Peers 6-3, 6-1. U briljantnoj predstavi, u kojoj hrvatski par nije dopustio nijednu "break-loptu",  Nikola i Mate su oduzimanjem servisa u sedmom i devetom dobili prvi set s 6-3, a u drugom su protivnicima dopustili tek jedan gem. 

To je ujedno bila i prva pobjeda Pavića u Davis Cupu. U ovoj skupini je još Mađarska, s kojom Hrvatska igra u nedjelju.

Prvi bod donio je Borna Gojo, kojem je Alexei Popyrin bio tvrd orah, ali je naš tenisač slavio sa 7-6 (5), 7-5, a konačnih 3-0 donijeli su Nikola Mektić I Mate Pavić, svladavši Alexa de Minaura i Johna Peersa sa 6-3, 6-1.

Gojo je do uspjeha došao u meču kojem je napravljen samo jedan “break”, pri 5-5 u drugoj dionici. Istina, Australac je imao više prilika na početku meča, no nije iskoristio nijednu od pet “break” lopti. U drugom setu oba su tenisača čvrsto držala servis, a jedinu priliku za “break” Gojo je iskoristio, poveo 6-5 i potom zaključio meč, uzvrativši suparniku za poraz početkom godine u Australiji, kada je propustio šest meč lopti.

- Izuzetno sam sretan što sam donio prvi bod Hrvatskoj. Nije bilo lako, na početku sam bio nervozniji od suparnika, koji je imao nešto više prilika, ali kako je igra išla dalje izjednačavalo se sve više i više. Mislim da sam u drugom setu bio bolji, a kada sam pronašao retern napravio sam dobar posao i iskoristio priliku - rekao je Gojo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije