Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Hrvatska liga će od proljeća uvesti VAR tehnologiju

VAR
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
19.07.2018.
u 15:51

HNS-ov direktor za natjecanje i infrastrukturu otkrio je kako će videoanaliza za početak biti prisutna samo na najvećim utakmicama

Od Fife smo zatražili odobrenje da u HNL uvedemo VAR, nakon toga ide testiranje na nekoliko utakmica i onda sve kreće. Mogu vam potvrditi da bi VAR trebao biti spreman za drugi dio našeg prvenstva, rekao je Marijan Kustić za 24 sata.

HNS-ov direktor za natjecanje i infrastrukturu otkrio je kako će videoanaliza za početak biti prisutna samo na najvećim utakmicama.

>> Pogledajte doček Dejanu Lovrenu u Karlovcu

- Da, u početku ćemo VAR koristiti samo za derbije, ali, ponavljam, od siječnja bi VAR trebao biti na terenima Prve HNL - kaže Kustić.

Hrvatski nogometni savez još desetak dana prije početka Svjetskog prvenstva na kojem je VAR bio glavna 'zvijezda' obavijestio je kako su pokrenuli postupak uvođenja VAR-a za natjecanja HNS-a, "sukladno propisima i proceduri Fife". No tada još nije bilo riječi o tome kada bi ta tehnologija mogla i zaživjeti u HNL-u. 

Sada je, pak, poznato i to. Od siječnja iduće godine HNL bi trebao biti bogatiji za VAR.

VAR
1/11
Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
17:46 19.07.2018.

Kmecanje ajdugovaca ce biti nepodnosljivo...

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
16:50 19.07.2018.

ako uvedu VAR, Hajdukovci će se žaliti na neobjektivnost kamera

VO
vorda400
20:32 19.07.2018.

A jel var može pomoći u namještanju utakmica???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije