Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na današnji dan

Hrvatska krenula po svjetsko srebro, a onda nas je jedan vatreni duboko razočarao

Hrvatska - Nigerija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
16.06.2020.
u 11:57

Nisam sretan i ponosan, ali to je bila jedina moguća odluka, izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić

Dalićevi izabranici na današnji dan prije dvije godine krenuli su po srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Vatreni su u prvoj utakmici u Kaliningradu pobijedili Nigeriju s 2:0.

Veliku radost Hrvatima donijeli su Luka Modrić pogotkom s bijele točke i Peter Etebo koji je zabio autogol. Bila je to prva pobjeda naše reprezentacije na otvaranju SP-a od 1998. godine.

I dok je cijela Hrvatska bila opijena pobjedom, stigla je vijest koja nas je duboko razočarala. Naime izbornik Zlatko Dalić kući je poslao Nikolu Kalinića.

– Nisam sretan i ponosan, ali to je bila jedina moguća odluka – izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što je iz momčadi izbacio Nikolu Kalinića.

U drugoj epizodi HRT-ova dokumentarca "Junaci našeg doba", kojim smo se prisjetili puta do finala na SP-u, izbornik Dalić otkrio je još detalja iz slučaja Kalinić. 

– Odlučio sam krenuti s četiri napadača. Bod nam nije donosio ništa, a poraz bi nas izbacio. Trebala nam je pobjeda. U špici je bio Kramarić, na krilima Rebić i Perišić, a ulogu drugog napadača povjerio sam Mandžukiću. Trebao mi je uz Kramu borbeni tip koji grize i tako sam odluku objasnio igračima – rekao je Zlatko Dalić i nastavio:

– Kalinić se zagrijavao, ali nije htio ući u igru. Trebao je igrati u drugom poluvremenu. Istu stvar napravio je protiv Brazila u pripremnoj utakmici za SP, a ponovilo se i na treningu nakon Nigerije. Nisam imao izbora i poslao sam ga kući. Ni danas nisam sretan ni ponosan zbog te odluke.

>> Pogledajte najbolje trenutke s dočeka vatrenih

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije