Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKA KOŠARKA

Marija odigrala poput najvećih muških zvijezda NBA lige

Marija Režan
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
17.11.2017.
u 11:45

– Stvarno sam dobro igrala. Italija nema posebno jake centre pa je bilo dosta situacija koje sam mogla riješiti. Kasnije su se priključile i druge cure te, da nije bilo njih, moji koševi ne bi značili ništa.

Pobjedom u gostima nad Italijom (83:71) košarkašice Hrvatske vratile su se u igru za plasman na Europsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Srbiji i Letoniji. Računica je jasna, Hrvatska do kraja kvalifikacija mora dvaput pobijediti Makedoniju te Italiju kod kuće da bi bila najmanje druga u skupini. Švedska je u ovom trenutku najbolja reprezentacija naše skupine i teško da neće biti prva na kraju.

Junakinja naše pobjede bila je Zadranka Marija Režan koja je postigla 35 koševa i imala 13 skokova.

– Stvarno sam dobro igrala. Italija nema posebno jake centre pa je bilo dosta situacija koje sam mogla riješiti. Kasnije su se priključile i druge cure te, da nije bilo njih, moji koševi ne bi značili ništa. Drugo poluvrijeme odradile smo kolektivno na visokoj razini i svaka cura dala je sve od sebe i u obrani i u napadu, ginule smo za svaku loptu – rekla je Marija koja je karijeru počela u rodnom Zadru, a u hrvatskoj je igrala još samo za Gospić.

Marija Režan
1/14

U inozemstvu je od 2012., kada je otišla u španjolsku Avenidu. Potom je igrala za Istanbul, Polkowice, a danas je članica češkog Praga. Igrala je za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Londonu, a godinu prije zbog ozljede nije igrala na Europskom prvenstvu gdje smo bili peti.

– Stvarno mi je žao što smo izgubili od Švedske u Trnskom i propustili priliku jer pokazali smo da smo stvarno mogli. Mislim da je naša najveća greška bila kad smo se odvojili na devet razlike, što smo to prelako izgubili. Da smo to uspjeli održati, možda bi bilo lakše jer smo igrali koš za koš, ali eto, zadnja minuta je presudila. Sada bismo bili prvi na tablici, ali nije ni ovo loše. Pobijediti Italiju u gostima ogromna je stvar – rekla je Marija.

Sljedeću utakmicu igramo tek sljedeće godine, 10. veljače u gostima u Makedoniji koja je uvjerljivo izgubila od Italije i Švedske u prve dvije utakmice kvalifikacija za EP. 

Komentara 2

BR
branko13
15:59 17.11.2017.

fali ti 20 cm da bi igrala za mušku rekoh. Pusssaaaa

Avatar comandante
comandante
16:58 17.11.2017.

koji je ovo sport?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije