Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Hrvatska ispala na EP-u, no s ovim sastavom to je bila realnost

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
05.12.2018.
u 11:06

Nizozemke su prvi put igrale na EP-u 1998. godine i ovo im je ukupno sedmi nastup. Najbolji plasman ostvarile su prije dvije godine kada su u finalu izgubile od Norvežanki.

Rukometašice Hrvatske četvrti put zaredom ispadaju u prvom krugu na Europskom prvenstvu. Nakon poraza od Španjolske i Mađarske te pobjedom Nizozemski nad Španjolkama jasno je da će današnji susret s Nizozemkama (18 sati) biti revijalnog karaktera. I jedni i drugi igrat će bez opterećenja, a nama u korist može ići činjenica da će Nizozemke vjerojatno odmarati svoje udarne igračice. Naime, i u slučaju poraza Nizozemka je prva u skupini. A nama bi pobjeda donijela barem izbjegavanje posljednjeg mjesta na ovom Europskom prvenstvu.

Ruku na srce, ovakav se rezultat i očekivao jer smo na EP došli s jednim pomlađenim sastavom, bez prva dva pucača, Čamile Mičijević i Martine Vidak. Sve tri reprezentacije s kojima smo u skupini kvalitetom odskaču od naše reprezentacije. U svim tim reprezentacijama igraju igračice koje vode glavnu ulogu u europskim kupovima u svojim sastavima, dok Hrvatska ima samo jednu igračicu koja igra u drugom krugu Lige prvakinja – vratarku Ivanu Kapitanović. Nenad Šoštarić svjesno je ušao u ovaj projekt i vjeruje da će se, ako ove igračice ostanu na okupu sljedeće tri godine, dogoditi i jedan dobar rezultat, ako ne i medalja. Ali, treba biti strpljiv...

Zanimljivo je da smo s Nizozemskom igrali smo jednom, i to na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj 2014. godine. S njima smo igrali zadnju utakmicu u skupini koja nije odlučivala ni o čemu jer smo i tada ispali u prvom krugu bez obzira na to što smo bili domaćini u Varaždinu. Bila je to oproštajna utakmica izbornika Vladimira Canjuge, a Hrvatska je pobijedila s 31:27.

Nizozemke su prvi put igrale na EP-u 1998. godine i ovo im je ukupno sedmi nastup. Najbolji plasman ostvarile su prije dvije godine kada su u finalu izgubile od Norvežanki. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije