Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.06.2021. u 11:50

Reprezentaciji, kaže izbornik, nedostaje realizator. Brojke kažu suprotno; da realizatora imamo, a nedostaje samo malo više povjerenja u njega, izbornikova vjetra u leđa

Sjećate li se Ivana Klasnića, nekada sjajnoga napadača, strijelca 50 pogodaka u Bundesligi? Taj je rasni golgeter najbolju sezonu karijere odigrao baš uoči Eura 2004. godine, postigavši 19 pogodaka za Werder (13 u Bundesligi), dodavši tome još 13 asistencija. I tako, uoči Eura 2004., činilo nam se da imamo razarača s kojim ćemo biti hit turnira u Portugalu, a onda se dogodilo nešto neočekivano.

Izbornik Barić stavio je Klasnića na “ignore” već na pripremama, a na Euru mu nije dao ni minute opredijelivši se za Olića, Pršu i Šokotu, koji su u Portugalu zajedno zabili jedan gol. Klasnić je u sve tri utakmice ostao na klupi, nije čak bio ni džoker. Andrej Kramarić u usporedbi s Klasnićem bar ima taj privilegij – džokerski. A sve ostale sličnosti s Ivanom u ovoj priči su namjerne.

I Kramarić upravo iza sebe ima sezonu života u Bundesligi, a kod izbornika je u čekaonici. Šuti, trpi i – kipi. I kipi s pravom; naime, koja si to reprezentacija može priuštiti da igrača takvih performansa, umijeća i vještina drži u “frižideru” i aktivira ga tek kad stvari u igri i realizaciji zaškripe? Možda Belgija, možda Engleska, možda Francuska, ali ne i Hrvatska, momčad koja već odavno nema prepoznatljivu igru i koja je nakon finala SP-a s Francuzima izgubila čak 11 utakmica. Izbornik obrazlaže Kramarićev nezavidan status činjenicom kako u reprezentaciji nema te pozicije koju Andrej najčešće igra u Hoffenheimu, jednoga od dvije polušpice.

Ali, ako je tako, a Andrej je na toj poziciji zabio 20 golova u Bundesligi, onda takvome igraču treba izmisliti poziciju i dati mu da igra, jer on je u ovom času jedini ofenzivac s kredibilnom statistikom i formom. Andrej Kramarić zabio je dva gola na Dalićevu debiju u Kijevu. Da njega nije bilo, ne bi bilo ni svjetskoga srebra ni izbornikove slave. Andrej je u kvalifikacijama za EP riješio utakmicu s Azerbajdžanom, u Ligi nacija sa Švedskom. Na kraju, bio je naš posljednji, maestralni strijelac na Wembleyu. Reprezentaciji, kaže izbornik, nedostaje realizator. Brojke kažu suprotno; da realizatora imamo, a nedostaje samo malo više povjerenja u njega, izbornikova vjetra u leđa.

Ključne riječi

Komentara 71

TO
tow
12:10 08.06.2021.

Neka šuti i kipti. NITKO nije iznad repke. Dalić mu je dao sto prilika nakon Rusije i svaki put zakaže. Neće igrat špicu (kaže to nije njegova pozicija), neće igrat lijevo neće desno. Oće igrat povučeno iza napadača pa je igrao i to pa ćorak. Da je dao i 40 golova u Bundesligi (a pola golova je dao iz penala btw), u repki to ne pokazuje. Na toj poziciji ofenzivnog -povučenog napadača/veznog je bolji Vlašić. Puno je jači od Kramarića i može izdržat svaki duel. Respektiram Kramu, ali on će ulazit kao joker s klupe.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
12:49 08.06.2021.

Više igrati za ekipu i poštivati suigrača kad je u boljoj situaciji

DU
Deleted user
17:09 08.06.2021.

Da nije bilo Kramarića i njegova 2 gola Ukrajini, ne bi bilo ni ruske bajke. Prema tome ako su kojekakvi "senatori" iz Rusije nezamijenjivi, zašto se u 3 godine nije našlo poziiciju i za Kramarića? Jasno, onu koja mu odgovara. Dalić je dvoličan i nefer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije