Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

Hrvatska ima novo zlato! U samo jednom danu osvojili smo čak tri medalje

Lovre Brečić
Foto: Dražen Brajdić
1/8
11.05.2018.
u 17:51

Od tri hrvatske medalje, o dvije se odlučivalo međusobnim obračunima Hrvata: Štetić je za broncu pobijedila Vuletić (12:3), a Brečić je za finale nadvisio Denija Andruna Razića (19:3)

Na Prvenstvu Europe u Kazanju, naš su tekvondaši u petak osvojili čak tri medalje pa nakon dva dana, odnosno polovice natjecanja, imaju već četiri odličja.

Drugog dana nadmetanja najboljih europskih tekvondaša zablistali su brončani Zagrepčani a Marija Štetić (57 kg) i Deni Andrun Razić (63 kg), a ponajviše zlatni 22-godišnji Splićanin Lovre Brečić (63 kg) koji je u iznimno dramatičnom finalu pobijedio Turčina Hakana Redžbera (19:18).

Samo 36 sekundi prije isteka posljednje, treće, runde, Brečić je imao prednost 14:10, no tekvondo je toliko dinamičan sport da se sve učas može okrenuti. No, Brečić nije posustao pa je u posljednjim sekundama, udarcem nogom u oklop, zavrijedio europsko zlato odnosno svoju prvu seniorsku medalju nakon plodonosnih godina u mlađim uzrastima gdje je bio prvak Europe za juniore i mlađe seniore (U-21).

Brečić je medalju osigurao četvrtfinalnom pobjedom i to na impresivan način, dominiravši protiv Francuza Chellamoottooa (21:3), a jednako uvjerljiv bio je i u polufinalu (19:3). A u tom okršaju za finale borio se sa reprezentativnim kolegom i prijateljem 23-godišnjim Denijem Andrunom Razićem (19:3) koji je na koncu bio iznimno sretan i sa broncom, svojom prvom medaljom na velikim natjecanjima.

Do prve medalje u seniorskoj konkurenciji stigla je i 23- godišnja Marija Štetić (57 kg), članica Dubrave, a i ona se morala boriti s nekim koga jako dobro poznaje. Štoviše, to je bila borba s jako velikim ulogom jer je pobjednica (Štetić) osigurala medalju, dok je pobijeđena (Bruna Vuletić) ostala bez odličja. No, njoj je tek 18 godina i pred njom je zacijelo još puno prilika za medalju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije