Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA PARA

Hrvatska ima nešto što nema nitko drugi! Zbog toga se zbunio komentator RTS-a

Stela Posavec
Foto: Hrvatski rukometni savez
1/10
21.12.2020.
u 12:03

Imamo nešto što nema nijedna reprezentacija – dva para blizanki. Jedan par su sestre Kalaus, a drugi sestre Posavec. Sve četiri igraju u zagrebačkoj Lokomotivi

Rukometašice Hrvatske ne samo da dobro igraju, dobro izgledaju i odlična su škvadra već je većina djevojaka i akademski obrazovana. I imamo nešto što nema nijedna reprezentacija – dva para blizanki. Jedan par su sestre Kalaus, a drugi sestre Posavec. Sve četiri igraju u zagrebačkoj Lokomotivi. Bilo je zgodno čuti novinara srpskog RTS-a kada se u prijenosu utakmice Hrvatska – Srbija zbunio i u jednom trenutku rekao kako je jako čudno da Posavec, koja je krilo, odjednom tako dobro igra kao srednji vanjski. Nije čovjek znao da se radi o blizankama...

Od 16 igračica koje su igrale na Europskom prvenstvu najviše ih je iz Lokomotive – Bešen, sestre Posavec, sestre Kalaus, Japundža, Šimara i Prkačin. Četiri igračice su dugo igrale u Lokomotivi – Krsnik, Ježić, Debelić i Pijević. Jedine koje nikad nisu imale veze s Lokomotivom su Mičijević, Mamić, Vidak i Blažević. Jasno, treba biti pošten i reći: da su igračice Podravka Vegete bile negativne na testiranju, onda bi ova slika bila potpuno drugačija...

>> Pogledajte kako su rukometašice pozdravile čitatelje Večernjeg lista


Prije trenirale taekwondo

Larissa i Dora Kalaus dolaze iz Križevaca gdje su počele igrati rukomet. Potom su igrale u varaždinskoj Koki te prije dolaska u Lokomotivu u Podravka Vegeti. Obje završavaju Filozofski fakultet, smjer psihologija.

– Možda smo u seniorskom rukometu fenomen jer u reprezentaciji igraju dva para blizanki, ali moram istaknuti da u mlađim kategorijama Lokomotive igraju još tri para blizanki – rekla je Larissa koja je dobila ime po glavnom liku kultnog filma “Doktor Živago”.

Sestre su cijeli život zajedno. Zajedno žive, zajedno treniraju, zajedno igraju u istim klubovima, zajedno su u reprezentaciji.

– Čak i na fakultetu imamo isti prosjek ocjena – dodala je Dora.

Zanimljivo je da su prije rukometa trenirale taekwondo.

– U jednom trenutku trenirali smo oba sporta i onda smo se na kraju odlučile za rukomet – zaključila je Larissa.

Sestre Posavec, Stela (na fotografiji) i Paula, dolaze iz Strahoninca. Obje su karijeru počele u Zrinskom iz Čakovca, a onda je prvo Stela 2016. došla u Lokomotivu, a sestra za njom godinu dana kasnije. Paula je završila sportski menadžment, a Stela Pravni fakultet.

– U rukometne vode ušle smo sa samo devet godina, zahvaljujući roditeljima koji su se aktivno bavili sportom, no velikim dijelom za početak naše karijere zaslužna je susjeda koja se bavila rukometom. S njom smo nekoliko puta otišle na trening, nakon čega smo se zaljubile u taj sport i počele ga redovito trenirati – rekla je Stela.

Igrajući za osnovnu školu, osvojile su prvo mjesto na županijskom prvenstvu u Prelogu.

– S nama u razred išla je još jedna sjajna rukometašica – Nikolina Zadravec. Ona trenutačno igra za Podravka Vegetu i članica je reprezentacije, ali zbog pozitivnog nalaza nije ovdje s nama – rekla je Paula.

Komentara 12

SA
SamoIstina
12:55 21.12.2020.

Lako je to što smo zaje.. srbe, njih nije teško, no zbunile su se i Dankinje, da na kraju tekme nisu znale što ih je snašlo!

WB
Wiktor Ben
12:39 21.12.2020.

Vrli bi komentatori trebali znati da čak i blizanke imaju različite brojeve na dresovima!

DU
Deleted user
13:18 21.12.2020.

Pustite srpske sportske komentatore, čitajte ovu izjavu srpske igračice Andrea Lekić 2. XII ///"Za Lekić nema sumnje da je Norveška veliki favorit, a u vrhu vidi još Francuskinje i Nizozemke. Hrvatska ima status autsajdera. “Ne spominju ih samo ljudi kojiji ne prate rukomet. Hrvatska, s odličnom Podravkom u Ligi prvaka unazad dvije godine te dvije, tri odlične igrače u inozemstvu. Uopće ne predstavljaju autsajdera kakav su bile u prethodnim godinama. Dolaze s valom novih igračica koje igraju u Ligi prvaka na jednom dobrom nivou. Pun fokus bit će to na toj utakmici. Voljela bih da dođemo do te posljednje utakmice u skupini s adekvatnim rezultatom, da ta utakmice ne bude odlučujuća.”///

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije