Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP I WTA

Hrvatska ima dva igrača u top 15, Martić bolja za četiri mjesta

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
29.04.2019.
u 11:52

Najveći skok u Top 100 napravili su pobjednik i finalist turnira u Budimpešti. Talijan Matteo Berrettini napredovao je za 18 pozicija i sada je 37. tenisač svijeta, što mu je najbolji renking u karijeri. Srbin Filip Krajinović se vratio među sto najboljih skokom od 28 mjesta, koji ga je doveo do 77. pozicije

Najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić zadržali su se na 11., odnosno 15. mjestu pojedinačne ATP ljestvice objavljene u ponedjeljak, na kojoj je Ivo Karlović ponovno izvan Top 100 i nalazi se na 103. poziciji.

Jedine promjene među prvom desetoricom tenisača su pad Stefanosa Tsitsipasa s osmog na deseto mjesto te posljedično napredak Juana Martina del Potra i Johna Isnera za jednu poziciju u odnosu na prošli tjedan.

Prednost Novaka Đokovića u odnosu na Rafaela Nadala povećana je na  3395 bodova. Treći je Nijemac Alexander Zverev, četvrti Švicarac Roger Federer, a peti pobjednik turnira u Barceloni Austrijanac Dominic Thiem.

Najveći skok u Top 100 napravili su pobjednik i finalist turnira u Budimpešti. Talijan Matteo Berrettini napredovao je za 18 pozicija i sada je 37. tenisač svijeta, što mu je najbolji renking u karijeri. Srbin Filip Krajinović se vratio među sto najboljih skokom od 28 mjesta, koji ga je doveo do 77. pozicije.

Osvajanjem prvog WTA naslova u karijeri na turniru u Istanbulu, Petra Martić je napredovala za četiri pozicije na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici te je sada 36. tenisačica svijeta, dok je Donna Vekić ostala najbolje rangirana hrvatska igračica na 25. mjestu.

Trijumfom na turniru u Stuttgartu Čehinja Petra Kvitova preskočila je Rumunjku Simonu Halep i zasjela na drugo mjesto te za vodećom Japankom Naomi Osakom sada zaostaje samo 136 bodova. U društvu prvih pet tenisačica svijeta još su Njemica Angelique Kerber i Čehinja Karolina Pliškova, koje su ovog tjedna zamijenile mjesta.

>>> Pogledajte emotivnu konferenciju Andyja Murraya

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije