Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pala Austrija

Hrvatska grabi dalje! Polufinale nam se sada nudi na dlanu

Hrvatska rukometna reprezentacija - slavlje
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/13
17.01.2020.
u 07:40

Rukomet u Austriji nije toliko popularan kao u Hrvatskoj. Teško je u velikoj dvorani bilo procijeniti koliko je bilo hrvatskih navijača, no brojke se sigurno kreću oko 7000 naših fanova

Rukometaši Hrvatske ostvarili su u četvrtu uzastopnu pobjedu na Europskom prvenstvu. U prvoj utakmici drugog kruga naši rukometaši pobijedili su domaćina, Austriju s 27:23 (13:8) i povećali na svom kontu broj bodova na četiri.

Nakon dana odmora slijedi ključni susret drugog kruga protiv Njemačke. Pobjeda nam otvara vrata polufinala, tamo gdje nismo bili od 2017. godine kada smo na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj bili četvrti.

Hrvatska rukometna reprezentacija - slavlje
1/8

Hrvatska je, osim na parketu, imala i prevlast na tribinama. Možda malo čudno jer se ipak igra u Beču, u gradu domaćinu Europskog prvenstva.

Tribine u kvadratićima

No, rukomet u Austriji nije toliko popularan kao u Hrvatskoj. Teško je u velikoj dvorani bilo procijeniti koliko je bilo hrvatskih navijača, no brojke se sigurno kreću oko 7000 naših fanova.

Cijela jedna tribina bila je u crveno-bijelim bojama. No, i na ostalim dijelovima tribine bilo je naših navijača. Domaći navijači su pak imali potporu bubnjeva, ali ih je bilo daleko, daleko manje u odnosu na naše.

– Okupili smo se iz svih krajeva Hrvatske. Neki od nas vozili su cijeli dan kako bi došli na utakmicu. Nas nekoliko ostaje do nedjelje i vjerujem da ćemo slaviti ulazak u polufinale – rekao je navijač iz Imotskog kojeg zovu Lija.

– Prvim poluvremenom moram biti zadovoljan. Obrana je primila samo osam pogodaka, a u napadu smo imali raznovrsnost, dobro smo reagirali na njihovu promjenu obrane. E, sad... Drugo poluvrijeme nije bilo tako dobro. Obrana nije bila više tako jaka kao prvih 30 minuta. U napadu su počela soliranja i takvom igrom protiv jačih reprezentacija nećemo ništa napraviti – istaknuo je Lino Červar, izbornik Hrvatske, pa dodao:

– Nismo imali kontinuitet igre i zbog toga moram biti kritičan. Ako je to pouka za narednu utakmicu, onda je to pozitivno.

Dobro, drugo poluvrijeme smo kontrolirali rezultat, nismo dozvolili Austrijancima da se rezultatski približe.

– Teško je igrati protiv 5-1 obrane s Duvnjakom kao prednjim. Mi smo dali sve od sebe, ali jednostavno ne ide. Tračak nade ukazao nam se osam minuta prije kraja kada smo imali napad za minus tri. No, Šego je obranio, Hrvatska zabila, pa je onda Duvnjak ukrao jednu loptu za nedostižnih šest razlike – rekao je Aleš Pajovič, izbornik Austrije.

Prvi plan Line Červara bio je zaustaviti austrijsku vanjsku liniju, odnosno dva pucača, Bilyka i Božovića.

– I uspjeli smo u tome. Mislim da Božović nije postigao nijedan pogodak u prvom poluvremenu, a ni Bilyk se nije baš nešto naigrao. I umjesto da u tom ritmu odigramo i drugo poluvrijeme, mi smo stali. Mislili su dečki da je gotovo, opustili su se i sreća što se Šego “probudio” na vrijeme i obranio nekoliko zicera za mirnu završnicu, priča Červar.

Hrvatska rukometna reprezentacija - slavlje
1/13

Nakon dana odmora slijedi Njemačka koja je prilično lako riješila Bjelorusiju, premda je većina stručnjaka mislila drugačije, misli su da će Bjelorusi čak i pobijediti.

– Pritisak je na Njemačkoj. Nakon što su izgubili od Španjolske oni moraju tražiti novu pobjedu. Nama ta utakmica nije biti ili ne biti – rekao je Červar.

Pobijedimo li Njemačku, onda nam je polufinale na dlanu. Jer, u tom slučaju bit će nam dovoljan samo bod iz zadnja dva susreta, a igramo s Češkom i Španjolskom. Dakle, potpuno izvedivo.

– Protiv Njemačke će nam trebati vrhunska obrana, ali i timska igra u napadu. Bez toga neće ići – zaključio je Červar.

Krenut će detaljnije analize

S Njemačkom smo posljednji put igrali prošle godine na svjetskom prvenstvu. U Köln areni su nas pobijedili s pogotkom razlike, uz dosta pritužbi na suce koji su bili naklonjeni domaćinu.

– Ne treba se više vraćati na tu utakmicu. Bilo pa prošlo. Sada je potpuna koncentracija na subotu. Šteta što ima tako malo dana za pripremu utakmice, ali ću ih pokušati detaljnije analizirati – zaključio je hrvatski izbornik.

HRVATSKA - AUSTRIJA 27:23

BEČ - Wienerstadthalle. Gledatelja 10.000. Suci: Pichon i Reveret (oba iz Francuska)

Hrvatska: Šego (8+0), Ašanin, Marić, Duvnjak 5, Hrstić, Stepančić 4, Horvat 6 (4), Šarac, Karačić 2, Musa, Mamić, Cindrić 5, Matanović, Mandić 4, Ravnić, Šipić 1. Izbornik: Lino Červar.

Austrija: Bauer, Eichberger (7+2), Božović 2, Weber 6 (2), Woss 1, Posch 2, Frimmel, Dicker, Herburger, Zeiner 4, Živković 1, Bilyk 4, Wagner 1, Jochmann 1, Hutecek, Santos 1. Izbornik: Aleš Pajovič.

Sedmerci: Hrvatska 4 (7), Austrija 2 (2)

Isključenja: Hrvatska 2 minute, Austrija 8 minuta

>> Pogledajte razgovor s Goranom Špremom na Večernji TV-u

Komentara 3

DU
Deleted user
00:12 18.01.2020.

Ako dobijemo Njemacku mislim i ako izgubimo dvije preostale opet smo s 80% u polufinalu a ako izgubimo od Njemacke onda s 80% sanse promasimo polufinal i ako bi dobili Cesku i Spanjolsku (jer medsjusobni susreti se racunaju). Znaci protiv njemaca nas vodi pobjeda u polufinale a poraz na trece mjesto u skupini.

PL
plajo
10:37 17.01.2020.

Kad čovjek pogleda da u prvom poluvremenu Hrvatska nije imala niti jedno isključenje a golman Šego samo jednu obranu ,a Hrvatska je svejedno na poluvrijeme otišla sa + 5 i Austriju svela na svega 8 postignutih golova ,onda se zapitaš kako ? Tajna je u izgubljenim loptama ,Austrijanci su griješili nenormalno , velikim dijelom je to zasluga Hr obrane ali ostaje dojam da su ipak Austrijanci ostali impresionirani ambijentom i suparnikom,tako da ako Hrvatska bude imala ovako lošeg golmana i ovako neagresivnu obranu nači će se u velikim problemima protiv jedne Španjolske ili Norveške, čak nisu bez šansi niti Njemci, Portugalci i Slovenci....volio bi da griješim , bumo vidili.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:56 17.01.2020.

Ima li šta novo na istoku ? Ima al vidamo rane Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u utakmici 20. kola Evrolige u Beogradu od Albe rezultatom 85:94 (22:21, 21:18, 19:23, 6:15)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije