Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE SP-a Francuska u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Hrvatsku 24:19

Hrvatska - Francuska iz minute u minutu

01.02.2009.
u 19:15

Francuska rukometna reprezentacija u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila je Hrvatsku sa 24:19 i tako se okitila zlatnim odličjem.

Hrvatska: Losert, Alilović, Duvnjak, Metličić, Lacković, Balić, Čupić, Vori, Horvat, Gojun, Špoljarić, Hrvatin, J. Valčić, T. Valčić

Francuska: Omeyer, Karaboue, Narcisse, Fernandes, Karabatić, Abalo, Dinart, Soraindho, Gigou, Gille, Kempe, Junillon, Abati, Ostertag

Drugo poluvrijeme

Pogađa sada i Narcisse. Velika kriza u kojoj Hrvatska deset minuta nije zabila pogodak donijela je zlato Francuzima.

Fernandez je najvjerojatnije Francuzima donio zlato. Plus četiri dvije minute do kraja. Sada i crveni karton za Vorija, a u teren je uletjelo i nekoliko premeta s tribina.

I dalje traje post Hrvatske. Ali prolazi zato Narcisse, plus tri za Francusku. Smanjuje Lacković, napokon pogodak. Abalo se digao i zabio za povratak na plus tri.

Karabatić pogađa za vodstvo Francuske 20:18, najveća njihova prednost na susretu. Do kraja je još sedam minuta.

Ništa od dva pogotka razlike za Francuze, koraci Narcissea. Svaki je pogodak sada zlata vrijedan. Ne uspijeva ni Duvnjak, Hrvatska je već sedam minuta bez pogotka.

Brani Alilović i eto prilike za novo vodstvo Hrvatske. Igra se 49. minuta. Brani sada i Omeyer. Danci sude novu obranu iz prostora. Sporna odluka, ali to ne brine Guigoua. Još jednom je precizan, deseti njegov pogodak, od toga sedam iz sedmeraca.

Ovo je zaista pravi rat! Tko će izaći kao pobjednik? Igra se gol za gol ili promašaj za promašaj. Dva bedema ispred Alilovića i Omeyera. Za svaki pogodak moraju se proliti litre znoja.

Izjednačenje, Čupić zabija iz sedmerca. Nastavlja se bitka za zlato. Rasprava Balića i Karabatića nakon što je francuski igrač umalo nokautirao Balića dok je bio u skoku.

Ekspresno izjednačenje Francuza. Ne uspijeva Hrvatska iskoristiti svoj napad, a na drugoj strani novi sedmerac za Francuze. Guigou postiže deveti pogodak za prednost Francuza 18:17.

Guigou je preuzeo Narcisseovu ulogu u drugom dijelu. Novi njegov pogodak, još jedan iz sedmerca. Rezultat je 16:16. Po dva neuspješna napada s obje strane. Nesporazum Balića i Metličića, ali Duvnjak krade loptu i pogađa za novu prednost. Pravi rat u zagrebačkoj Areni!

Balić pogađa za novo izjednačenje. Losert brani, ali opet Omeyer dobiva bitku sa Špremom. Francuzi vraćaju prednost već u sljedećem napadu, ali tu je Duvnjak koji izjednačuje, a iz kontre je post prekinuo Šprem. Opet vodi Hrvatska. nakon 39. minuta igre Hrvatska vodi 16:15.

Izjednačenje. Guigou je precizan s krila. Opet smo na početku. Rezultat je 13:13. Razbranio se sada Omeyer, dvije obrane u nizu, a na drugoj strani pogađa Guigou. Serija od tri pogotka za Francuze koji sada vode 14:13.

Brani Alilović Abaloov pokušaj, ali sedmerac za Francusku. Guigou je još jednom precizan.

Čupićev pokušaj iz teške situacije, ništa od pogotka. Srećom, gube i Francuzi loptu. Lacković se diže i donosi Hrvatskoj vodstvo od dva pogotka prednosti.

Prvo poluvrijeme

Sedmerac za Hrvatsku izborio je Metličić. Minuta je do kraja prvog dijela. Opet je precizan Čupić, peti njegov pogodak. Vodi Hrvatska 12:11. Sada time-out poziva Onesta. I kraj. Hrvastka na poluvremenu vodi 12:11.

I treći promašaj u nizu za Gorana Šprema. Šteta, bila je to još jedna izgledna situacija. Narcisse zabija za Francusku s igračem manje. Oprezan mora biti Metličić i to sjajno koristi Narcisse. Time-out zove Lino Červar.

Kakav rat Čupića i Narcissea! Sada je Čupić opet zabio za vodstvo Hrvatske 11:10. Još četiri minute do kraja prvog dijela. Opet forsira Karabatić i pogađa vratnicu. Nije u svome najboljem izdanju najbolji francuski igrač. Prilika za prednost od dva pogotka razlike. Slom Nikole Karabatića, grubi prekršaj nad Duvnjakom i dvije minute će provesti na hlađenju.

Izjednačenje donosi Narcisse, i to još jednim silovitim šutem s devet metara. Nije Alilović imao nikakvih izgleda. Ali Čupić se probudio i opet upisao u listu strijelaca. Treći njegov pogodak iz isto toliko pokušaja. Šteta što Francuzi imaju raspoloženog Narcissea, novi njegov pogodak za novo izjednačenje.

Prvi promašeni "zicer" francuskih igrača. Sam je ostao ispred Alilovića Luc Abalo, ali pogađa vratnicu. Nema zato problema za Vorija, opet vodi Hrvatska (9:8). Igra se 24. minuta.

Dobro je stisnula obrana, ali Narcisse uz malo sreće, ali i nakon dobrog šuta pogađa za vodstvo Francuza 8:7. Vraća odmah Lacković nakon samostalne akcije i sjajnog šuta, u svojem stilu.

Drugi Špremov promašaj iz izgledne situacije. Dobro se postavio Omeyer, ali morao je Šprem bolje. Sada nove dvije minute kazne za Metličića, prebrzo se naš kapetan našao u situaciji gdje mu prijeti crveni karton.

Igor Vori pogađa za novu prednost Hrvatske, ali ekspresno je izjednačio Guigou. Nije dobro bila postavljena obrana kauboja. Predugo su slavili Vorijev pogodak.

Težak Karabatićev promašaj, visoko iznad vrata. Bezoplet napad Francuza. Srušen Vori, nema prekršaja, a iz kontre pogađa superbrzi Abalo za izjednačenje (6:6). Igra se 17. minuta.

Dvije minuta isključenja za Dinarta. Odmah je to iskoristio Lacković, vodi opet Hrvatska. S druge strane, brani Alilović i Hrvatska ima priliku za prednost od dva pogotka razlike. Nije uspio zabiti Metličić, brani Omeyer.

Već treći sedmerac za Francusku. Ide Losert na vrata, ali Guigou je ipak izašao kao pobjednik. Nakon 15 minuta igre rezultat je 5:5.

Lavovska borba u zagrebačkoj Areni, sada je i više nego jasno kako će ovdje obrane biti u prvom planu. Ulazi u igru Lacković. Oduzimaju danski suci loptu Hrvatskoj, suđen Vorijev prekršaj na crti. Čistu kontru nije iskoristio Goran Šprem, poslao je loptu preko vrata.

Drugi pogodak Šprema za vodstvo kauboja. Opet dobra Valčićeva asistencija.

Zaustavljen je Duvnjak u pokušaju šuta, ali nemaju Francuzi rješenja za Metličića koji se diže i pogađa za 4:4. Abalo zabija, ali suđen je prijestup.

Sada sedmerac za Hrvatsku. Dolazi Ivan Čupić i pogađa za 3:3. Igra se deseta minuta. Brza akcija Francuza okončana je pogotkom Fernandeza. Vode opet Francuzi.

Lijepa Valčićeva asistencija Špremu koji s krila pogađa za izjednačenje. Ali, nova obrana iz prostora i nova prilika za Francuze iz sedmerca. Precizan je još jednom Guigou.

Balić je pokušao iz teške situacije, ali prvu obranu upisuje Omeyer. Igra se peta minuta, a tek su postignuta dva pogotka. Druga obrana Omeyera, loš pokušaj Metličića. Srećom, i Francuzi promašuju na drugoj strani, ali ipak sedmerac. Guigou zabija za 2:1 vodstvo Francuske.

Pokušaj Francuza s krila brani Alilović, ali suci vraćaju loptu Francuzima. Sjajna igra hrvatske obrane. Suci su podigli ruke označavajući pasivnu igru, ali dvije minute kazne dobio je Metličić. Hrvatska ima igrača manje. Uspijevaju zabiti Francuzi, izjednačenje. Francuzi u igru ubacuju oporavljenog Dinarta, njihovog najboljeg obrambenog igrača.

Prvi napad ima Francuska. Odmah Hrvatska otvara s obranom 3-2-1 koja tjera Francuze na izgubljenu loptu. Čupić je istrčao kontru, ali je zaustavljen prekršajem. Sedmerac koji uspješno realizira Čupić. Vodi Hrvatska 1:0.

Počeo je finalni susret Svjetskog prvenstva. Sretno kauboji!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije