Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ždrijeb u Valenciji

Hrvatice u jako teškoj skupini na Eurobasketu: Igraju s favoritima za osvajanje titule

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
08.03.2021.
u 15:02

Hrvatice su dobile izuzetno tešku skupinu na 38. Eurobasketu, na kojem će od 17. do 27. lipnja u španjolskoj Valenciji i francuskome Strasbourgu sudjelovati 16 nacionalnih ekipa.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u skupini D s ekipama domaćina Francuske, Rusije i Češke, odlučio je ždrijeb u Valenciji.

Hrvatice su dobile izuzetno tešku skupinu na 38. Eurobasketu, na kojem će od 17. do 27. lipnja u španjolskoj Valenciji i francuskome Strasbourgu sudjelovati 16 nacionalnih ekipa.

Prvoplasirana ekipa iz svake skupine ide izravno u četvrtfinale, druga i treća igraju osminu finala, a četvrtoplasirana ekipa otpada. 

Hrvatskim košarkašicama najbolji plasman na europskim smotrama jest peto mjesto iz 2011. godine, a i tada su s Francuskinjama izgubile u skupini, a od Čehinja u osmini finala.  

SKUPINA A: Španjolska, Slovačka, Švedska, Bjelorusija

SKUPINA B: Italija, Grčka, Srbija, Crna Gora

SKUPINA C: Belgija, BiH, Slovenija, Turska.

SKUPINA  D: Francuska, Rusija, Češka, Hrvatska
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije