Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTAŠICA IZABRALA HRVATSKU

'Hrvatice se uvijek vole uljepšavati, dok su Šveđanke jednostavne i dosadne'

Nikita Glasnović
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
19.07.2019.
u 15:25

U Švedskoj je puno bitnije kako izgleda tvoj dom nego kako ti izgledaš, a tu je bitnije kako ti izgledaš, a ne kako živiš - kaže Nikita Glasnović

Tekvondašica Nikita Glasnović (24) već dvije i pol godine nastupa za Hrvatsku. Rođena je u Švedskoj, a sada živi u Splitu i zajedno s bratom Leonom trenira u Te-kvon-do klubu Marjan. Roditelji su im imena dali po junacima filmova Luca Bessona Nikita iz 1990. i Leon Profesionalac iz 1994. godine.

Švedski olimpijski savez je Nikiti nakon OI-a u Riju iznenada uskratio financijsku potporu te je uz bavljenje sportom počela raditi. Kada je počela nastupati za Hrvatsku preselila se u Split.

- Otkad sam došla u Hrvatsku imam više energije i vidim svaki dan da imam više prostora za razvoj i bolje medalje - rekla je Nikita za portal Super1.

Pohađala je razne kolegije na švedskim sveučilištima. Danas uči kroz on-line tečajeve, ističe kako joj je vrlo važno učiti i stalno čitati.

- Život je dosta drugačiji u Švedskoj. Imam osjećaj da imam više vremena u Splitu i da sam mirnija. U Švedskoj sam stalno nešto tražila i negdje se vrtjela. Naravno da mi mnogo toga nedostaje, ali more i ugodno vrijeme u Splitu sve to riješe. Obožavam svoj život u Hrvatskoj - istaknula je Nikita Glasnović i otkrila svoju strasta:

- Volim umjetnost i kad imam vremena volim otići u neki veći grad da vidim izložbe i galerije. Ponekad slikam, ali uglavnom kuham i družim se sa svojom obitelji.

Otkrila je kakve su odjevne navike Hrvatica i Šveđanki.

- Šveđanke više vole jednostavan stil, dosadne su. Hrvatice se više usuđuju i uvijek misle na sve – torbe, sandale, naočale. Meni se sviđa da su žene uvijek sređene. U Švedskoj je puno bitnije kako izgleda tvoj dom nego kako ti izgledaš, a tu je bitnije kako ti izgledaš, a ne kako živiš - zaključila je Nikita Glasnović.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

 

Ključne riječi

Komentara 4

ZC
zorro.cz
16:53 19.07.2019.

U Švedskoj imaš od čega urediti dom, jer imaš pristojnu plaću, a ovdje kod nas barem sebe uredimo da ne izgledamo kao sirotinja koja u usporedbi sa Švedskom i jesmo.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:51 19.07.2019.

Ako je cura nesređena i nikakva male su šanse do dečko stigne do tvog doma 😁

PO
pocrn
18:33 20.07.2019.

...a zapravo .... .....skandinavke ne idu na blef, kao "donji" dio Europe pa i Hrvatice, žene Skandinavije ne žele da se dodvoravaju muškarcima, osim dakako kad iskorištavaju iste ! Bude li "iskre" mora je biti bez obzira na način odijevanja ili pak veličine gajbe, tako da sa naše točke ili kuta gledanja, svedanke i je, jesu hladne i dosadne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije