Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DŽUDAŠKE MEDALJE

Hrvatice briljiraju: Cvjetko prvakinja Europe, Prodan u suzama nakon srebra...

Foto: hrvatski judo savez
1/5
10.11.2020.
u 19:22

Premda je imala izvrstan nastup, Splićanka Karla Prodan svoje je europsko srebro popratila suzama. "Jako sam tužna, jer sam u Poreč došla po zlato"

Nakon skromnijeg učinka na juniorskom Prvenstvu Europe i samo jedne medalje (bronce Ane Viktorije Puljiz), samo nekoliko dana kasnije, na istoj lokaciji (Poreč), hrvatski džudaši i džudašice polučili su domet hvale vrijedan.  Naime, na prvenstvu Starog kontinenta za mlađe seniore i seniorke (U-23) naši su predstavnici osvojili tri medalje što baš i nije čest slučaj na velikim natjecanjima mlađih uzrasta.   

Najsjajnijeg odličja domogla se članica zagrebačkog Black Belta Lara Cvjetko (70 kg) koja je u finalu pobijedila Izraelku Gosen i to tako da je protivnicu bacila za ipon samo šest sekundi prije isteka borbe i ulaska u "pripetavanje".

- S obziorm da tijekom borbe nisam uspijevala proći, kada sam jedan ulaz prošla i bacila suparnicu nisam mogla vjerovati da sam uspjela pa sam ostala držati ju u zahvatu - opisala je Lara borbu i dodala:

- Nakon neuspjeha na juniorskom prvenstvu bila sam dosta razočarana i ovo mi je potvrda da mogu biti uspješna i u novoj kategoriji. Odličan je osjećaj čuti hrvatsku himnu ali i to da se turniri ipak održavaju.

POGLEDAJTE GALERIJU:

1/4

U drugom hrvatsko-izraelskom finalu, Inbar Lanir nadmudrila je našu Karlu Prodan pa je Hrvatici pripalo srebro, baš kao i na Svjetskom juniorskom prvenstvu prije dvije godine. Za Karlu je to bila nova kolajna u  mlađeuzrasnim natjecanjima jer je 2015. bila svjetska kadetska prvakinja, a 2018. brončana na juniorskom Prvenstvu Europe.

Unatoč kolajni srebrnog sjaja, Karla je nakon finala bila prilično utučena:

- Jako sam tužna, iako na mom mjestu većina ljudi ne bi bila tužna. No, ja sam u Poreč došla osvojiti zlatnu medalju, ali mi to nije pošlo za rukom. Iz ovoga ću se ja izdići jača, ovo će mi biti velika lekcija za dalje.... - jecajući je kazala članica splitskih Pujanki.  

Nažalost, u posljednjem nastupu na Prvenstvu pobijeđena je i Helena Vuković (preko 78 kg) iz samoborskog  Profectusa. Negdašnja svjetska kadetska prvakinja (iz 2017.) izgubila je od snažnije i teže Mađarice Szigetvari. Kako se u završnicu borbe ušlo s vodstvom suparnice, Hrvatica je krenula na sve ili ništa i na koncu je ispalo ništa jer ju je Mađarica kontrirala za ipon. Doduše, i peto mjesto je domet vrijedan štovanja no to zacijelo nije ono što je Helena na domaćem tatamiju očekivala.

Inače, uvod u ovaj sjajan ženski dan bila je srebrna medalja Roberta Klačara (66 kg), člana Istarskog borca iz Pule. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije