Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE JOJ SVEJEDNO

Hrvatica o iskustvu s koronavirusom: Nastala je panika! Plakala je...

Mia Kalašić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
26.02.2020.
u 07:00

– Razmišljala sam o tome da odem u Zagreb. Sada više nisam sigurna u to. Sada je svako putovanje prilično riskantno. Jer, postoji mogućnost da izađem iz grada, ali i velika vjerojatnost da se u njega više ne mogu vratiti – rekla je Mia

Mia Kalašić i Sandra Žigić, hrvatske nogometašice koje igraju u talijanskoj Serie A, zabrinute su zbog koronavirusa.

– Bergamo, u kojem živim, samo je 50 kilometara udaljen od Lombardije, gdje je žarište koronavirusa u Italiji. Naša utakmica prošli vikend nije bila odgođena jer smo igrali u gradu San Gimignano. Kada je susret završio, u svlačionici je nastala panika. Naime, jedna suigračica, Talijanka, počela je plakati jer joj je mama završila u bolnici. Mora biti u karanteni sljedećih 14 dana. U tom trenutku sam shvatila ozbiljnost situacije. Na putu do Bergama u autobusu je bio muk cijelo vrijeme. Svi su bili zabrinuti na svoj način. Nitko nije ni spominjao novi poraz od 0:3 niti je itko pričao kako smo posljednji na tablici sa samo jednim osvojenim bodom u 16 utakmica – rekla je Mia Kalašić.

Kakva je situacija u gradu?

Gradovi se “zatvaraju”

– Iz minute u minutu dobivamo obavijesti iz kluba. Za sada je preporuka da ne idemo nikamo iz stanova. Treninga nema do 1. ožujka. Srećom, imam dovoljno hrane za tjedan dana. Čula sam da je velik broj trgovina doslovce ispražnjen. Zaštitnih maski za lice nema ni za lijek. Već je desetak gradova zatvoreno i izolirano – istaknula je Mia.

U talijanskoj ligi slijedi stanka zbog reprezentativnih akcija.

– Razmišljala sam o tome da odem u Zagreb. Sada više nisam sigurna u to. Sada je svako putovanje prilično riskantno. Jer, postoji mogućnost da izađem iz grada, ali i velika vjerojatnost da se u njega više ne mogu vratiti – rekla je Mia.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Je li vas strah?

– Naravno. Lagala bih kad bih rekla da nije. Prvo sam mislila da je koronavirus tamo negdje daleko u Kini. Nisam mogla ni zamisliti da će baš Italija biti prva zemlja u kojoj će se taj virus pojaviti u Europi. Reklo bi se da nisam imala sreće. Naravno da se i moji doma brinu. Stalno smo u kontaktu. Govorim im da se ne brinu. Ipak sam u stanu najsigurnija i ne pada mi na pamet izlaziti. Doduše, morat ću kada mi ponestane zaliha. Možda mogu naručiti hranu dostavom, to još moram proučiti – rekla je Mia.

U Bergamo, odnosno klub Orobica, došla je početkom godine.

– Došla sam kako bih pomogla da klub ne ispadne iz lige. Nažalost, izgleda da nam nema spasa. Za predzadnjim, Tavagnaccom, zaostajemo devet bodova – zaključila je Mia Kalašić.

Ceste neuobičajeno prazne

Sandra Žigić igra u Milanu koji također nije daleko od žarišta koronavirusa. Oni su prošli vikend trebali igrati na svom stadionu protiv Fiorentine. Jasno, kao i većina utakmica na sjeveru Italije, ta je utakmica odgođena, jedina u 16. kolu.

– Što se tiče dijela grada gdje sam ja, zasad je sve manje-više po starom. Nisam primijetila neke prevelike promjene. Dobili smo upute od kluba da ostanemo u kućama i ne izlazimo ako ne moramo, osim do dućana i na treninge koji se još održavaju – rekla je Sandra.

Je li gužva po dućanima?

– U trgovinama se vidi da ljudi malo paničare i stvaraju zalihe, ceste su neuobičajeno prazne ujutro, ali osim toga, nema nekih drugih znakova promjena – rekla je Sandra i dodala:

– Mislim da smo svi zabrinuti s obzirom na to koliko se brzo širi virus po Lombardiji, mene osobno nije strah, ali mi definitivno nije svejedno – istaknula je.

Hrvatska reprezentacija okuplja se 2. ožujka u Velikoj Gorici, a 5. ožujka igra se na Cipru.

– Pozvana sam u reprezentaciju i, za sada, koliko znam, nema promjena što se toga tiče – istaknula je Sandra.

Juventus ne pušta svoje igračice kada je reprezentativni tjedan pa Doris Bačić, naša prva vratarka, neće biti na ovoj akciji. 

>>> Pogledajte kamp vatrenih za EURO 2020. 

Ključne riječi

Komentara 2

DF
don fluid
09:07 26.02.2020.

Hmm, cura kaže: Bergamo, u kojem živim, samo je 50 kilometara udaljen od Lombardije gdje je žarište koronavirusa.. Tek je došla tamo pa vjerojatno još nije naučila, Bergamo je u samom središtu Lombardije...

Avatar majkuvam
majkuvam
14:34 26.02.2020.

Autor ovoga teksta je sigurno preskočio neki sat zemljopisa u školi.Prije nego što ovo napiše valjda bi on trebao sve i provjeriti.Da nije zaražen nekim drugim virusem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije