Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I OŽILJAK

Hrvatica jedina na svijetu ovo radi: Šarafe u ruci nosit ću do smrti

Ivana Lončarek
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
21.02.2020.
u 07:00

Ivana Lončarek jedina na svijetu trči s osam šarafa na ruci i kaže: - Zabila sam se u preponu, pukla mi je palčana kost i sad imam titansku pločicu i osam šarafa do kraja života. Jasno, imam i poveći ožiljak koje me podsjeća na tu nezgodu.

Ivana Lončarek prvi put u životu odlučila je nastupiti u utrci na 50 metara prepone. Dogodilo se to na dvoranskom prvenstvu Zagrebu, u dvorani na zagrebačkom Velesajmu. Ivana inače trči na 60 i 100 metara prepone, a po potrebi i na 100 metara, te u štafeti 4x100 metara.

– Kada sam ušla u cilj i vidjela rezultat 7,05 sekundi, nisam mogla vjerovati. To je trenutno najbrže vrijeme ove sezone u ovoj disciplini – istaknula je Ivana.

Inače, svjetski rekord na 50 metara prepone je 6,58 sekundi, a njegova vlasnica je Njemica Cornelia Oschkenat. Rekord je istrčala davne 1988. godine na mitingu u Berlinu.

Jedna je od onih koja je trebala ići na Svjetsko dvoransko prvenstvo u Nanjingu, no natjecanje je prebačeno u sljedeću godinu zbog koronavirusa.

– Šteta. Mislim da sam u dobroj formi. Prije tjedan dana osvojila sam zlato na dvoranskom prvenstvu Balkana, a sezonu u dvorani završit ću na međunarodnom mitingu u Beogradu 27. veljače – istaknula je Ivana, diplomirana ekonomistica, stručnjakinja za internetski marketing.

Tko zna u kojem bi smjeru išla njezina sjajna karijera da se nije dogodila ozljeda ruke prije tri godine.

– Zabila sam se u preponu, pukla mi je palčana kost i sad imam titansku pločicu i osam šarafa do kraja života. Jasno, imam i poveći ožiljak koje me podsjeća na tu nezgodu – istaknula je.

Prvo je razmišljala da upiše ritmičko-sportsku gimnastiku.

– U trećem razredu osnovne škole birali su se sportovi i za djevojčice je bila jedino dostupna ritmika. No najbolja prijateljica rekla je da ide na atletiku pa sam otišla i ja – istaknula je.

Danas je članica Agrama, ali trenira i u Sloveniji. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
08:33 21.02.2020.

ŠARAFE !!?? Uh, već sam mislio da će sirota imati VIJKE čitav život. Danas oćito i priučena sobarica može pisati kao novinar !!

SH
shorv600
08:00 21.02.2020.

a zašto ja imam željeznu pločicu na glavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije