Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIĆ-PETRIĆ

Hrvati zabili 23 od 32 HSV-ova pogotka ove sezone

08.12.2008.
u 13:51

Hrvatski nogometaš HSV-a Mladen Petrić zabio je dva pogotka za HSV u gostujućoj pobjedi kod Kölna 2-1 došavši do brojke od sedam bundesligaških pogodaka.

Bila je to njegova 22. utakmica u HSV-ovu dresu i 13. pogodak u svim natjecanjima. Sve ih je zabio u posljednjih dvadeset utakmica.

Iznimnu golgetersku raspoloženost 27-godišnjeg ljevaka prati i njegov hrvatski suigrač Ivica Olić, koji je dodao šest pogodaka. Ukupno su njih dvojica zabili 13 od 25 pogodaka HSV-a u Bundesligi. Osim toga, hrvatski je napadački dvojac postigao sve pogotke za HSV u Europi (šest u pet utakmica), te u dvije utakmice njemačkog Kupa četiri od ukupno pet pogodaka svoje momčadi, pa dolazimo do 23 "hrvatska" pogotka hamburške momčadi od 32 ukupno, koliko je cijeli sastav postigao. Od toga je deset Olićevih.

- Sada imamo vrlo dobru poziciju za uspon na ljestvici. Još samo moramo kod kuće protiv Eintrachta odigrati dobro i pobijediti. Onda zadovoljni možemo na zimske praznike – izjavio je hrvatski napadač.

Trener Martin Jol pohvalio je momčad na požrtvovnosti s obzirom na potpunu iscrpljenost. U proteklih su 15 dana Hamburžani, računajući tri utakmice Bundeslige i dvije Lige UEFA, odigrali čak pet utakmica.

Loša je vijest zato ozljeda brazilskog stopera Alexa Silve, koji je ljetos za 6,5 milijuna eura pojačao HSV iz brazilskog prvaka Sao Paula. Pogibeljno je na njegov gležanj, nešto slično poput Martina Taylora na Eduarda da Silvu, već nakon 50 sekundi utakmice startao Libanonac, nekad i sam igrač HSV-a, Roda Antar. Silva je morao napustiti travnjak, sumnja se u tešku ozljedu gležnja, a Libanonac nije dobio niti žuti karton.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije