Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO SU IGRALI?

Hrvati u Europskoj ligi: Barišić najbolji, Vlašić jedina svijetla točka

Borna Barišić
Foto: Press Association/Pixsell
24.10.2019.
u 23:09

Najbolji hrvatski pojedinac u trećem kolu Europske lige. Bornino samopouzdanje kod Stevena Gerrarda samo raste, a osim što je na gostovanju protiv favoriziranog Porta bio jako discipliniran i odgovoran prema natrag,

Treće kole Europske lige odigrano je večeras, a ovo su učinci hrvatskih nogometaša.

Borna Barišić (Rangers) - igrao 90. minuta

Najbolji hrvatski pojedinac u trećem kolu Europske lige. Bornino samopouzdanje kod Stevena Gerrarda samo raste, a osim što je na gostovanju protiv favoriziranog Porta bio jako discipliniran i odgovoran prema natrag, uputio je odličnu prizemnu loptu prema Morelosu koji je postavio konačnih 1:1. Uz spomenutog Morelosa Barišić je dobio najveću ocjenu na nekolicini renomiranih portala. 

Josip Brekalo (Wolfsburg) - igrao do 66. minute

Josip nije nastavio igrati svojom standardnom formom u remiju svojeg Wolfsburga protiv belgijskog Genta. Reprezentativac Hrvatske je bio najslabija karika napadačke trojke zeleno-bijelih, što je primijetio i austrijski strateg Oliver Glasner koji ga je izvadio iz igre poprilično rano. Puno izgubljenih lopti i manjak konkretnosti bili su ključ..  

Domagoj Vida (Bešiktaš) - igrao 90 minuta

Kapetan Bešiktaša ponovno je samouvjereno dirigirao igrom svoje momčadi u zadnjoj liniji unatoč negativnom rezultatu (1:2) protiv Brage. Kod prvog pogotka Portugalaca nije mogao ništa, bio je 1 na 2 s napadačima Brage, a njegov stoperski partner Roco nije uspio ispratiti strijelca Hortu. Kod drugog pogotka nije uspio presjeći niski centaršut, no bilo je malo realne šanse za dostići loptu.

Nikola Vlašić (CSKA) - igrao 90 minuta

U crnoj partiji moskovskog kluba protiv Ferencvaroša (domaći poraz 1:0) Nikola je bio svijetla točka svoje momčadi. Uputio je pet udaraca i za svoju poziciju imao vrlo dobrih 84% točnosti dodavanja, no napadači Chalov i Santos nisu surađivali.

Kristijan Bistrović (CSKA) - od 61. minute

Iako je igrao samo pola sata, Bistrović je na žalost bio jedan od najslabijih pojedinaca na Lužnjikiju u toj spomenutoj crnoj partiji. Bivši igrač Slaven Belupa zaradio je žuti karton, ali i zaspao kod pogotka gostiju.

Luka Šimunović (Astana) - igrao 90 minuta

Bivši nogometaš Rudeša nije imao lijepu europsku večer. Nizozemski AZ Alkmaar je dobro napunio njegovu Astanu sa  6:0, a hrvatski stoper je nekoliko puta jeftino ispao u zadnjoj liniji kazahstanskog prvaka.  

Antonio Jakoliš (APOEL) - ušao u 66. minuti

U 25 minuta na terenu bivši igrač Hajduka i Zadra nije puno napravio, a 2:2 kojih je njegov APOEL imao protiv Qarabaga je ostao isti do kraja i nakon Jakoliševa ulaska.

Marin Ljubičić (Slovan Bratislava) - ušao u 57. minuti

Metkovac je bio prvi u redovima Slovana koji je ušao u igru, no izgleda da je domaća momčad nakon njegovog ulaska pala u igri. Wolvesi su se razmahali, uzeli inicijativu u svoje ruke te preokretom slavili s 2:1. Marin je bio jedan od najlošije ocijenjenih igrača na utakmici.

Damjan Đoković (Cluj) - igrao do 70. minute

Đoković se nije uspio snaći u kaotičnoj utakmici protiv Rennesa. U krvavoj bitci s tri crvena kartona hrvatski veznjak je presjekao nekoliko napada, no ništa više od toga.

Duje Čop (Standard Liege) - igrao do 72. minute

Duje nije imao svoj dan u Frankfurtu protiv Eintrachta. Njemačka momčad slavila je s 2:1, a Čop je zamijenjen prvi u redovima Standarda te je prema četiri različita portala dobio najnižu ocjenu na utakmici.

Karlo Bartolec (Kopenhagen) - igrao 90 minuta

Bivši prvotimac reprezentacije odradio je solidan posao na gostovanju kod Dinama iz Kijeva (remi 1:1). Redovito se priključivao napadima iz drugog plana, a solidan je bio i u obrani protiv De Pene i Garmasha. Ništa senzacionalno, zadovoljavajuća partija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije