Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Open

Hrvati se uspješno zagrijavali za Grand Prix i Grand Slam

Croatia Open
Foto: Digital Sport Network
1/5
11.11.2018.
u 12:07

Ovaj tradicionalni turnir prilika je i za afirmaciju mladih boraca pa smo tako vidjeli 15-godišnjeg Paška Božića, još jednog dragulja iz radionice splitskog Marjana, dvometraša velike perspektive u ovom borilačkom sportu

Dinko Šegedin (87 kg), Vedran Golec (+87 kg), Lucija Abramović (46 kg) i Nikita Glasnović (57 kg) hrvatski su pobjednici Croatia Opena, najjačeg (međunarodnog) tekvondaškog turnira u Hrvatskoj na kojem nastupa preko 800 natjecatelja iz 50-ak zemalja.

Drugo mjesto osvojil su europska prvakinja Kristina Tomić (49 kg), koja je zbog poštede predala finale, i dvostruka europska prvakinja Iva Radoš (+73 kg) koja je nastupala u višoj kategoriji pruživši sjajan otpor trofejnoj Srpkinji Tepavac (5:7), osvajačici brončanih medalja s europskog i svjetskog prvenstva . Drugi su bili još i Marko Golubić (68 kg) i Luka Horvat (80 kg).

Ovaj tradicionalni turnir prilika je i za afirmaciju mladih boraca pa smo tako vidjeli 15-godišnjeg Paška Božića, još jednog dragulja iz radionice splitskog Marjana, dvometraša velike perspektive u ovom borilačkom sportu.

S obzirom da ovo nije turnir najviše svjetske razine, već je jednu razinu ispod, idealno je to natjecanje za one koji se vraćaju iz nekih kriza kao što je to slučaj sa Nikitom Glasnović, švedskom Hrvaticom koja je već godinu dana hrvatska reprezentativka.

- Nakon zajedničkih priprema sa reprezentacijom Velike Britanije i sparinga sa dvostrukom olimpijskom pobjednicom Jade Jones, ovaj turnir mi je dobro došao uoči skorog nastupa na Grand Slam turniru u Kini. Dobro sam radila i moja je forma u uzlaznoj putanji - kazala je Nikita koja je u finalnoj borbi pobijedila Amerikanku Rolaff (18:5).

Što pak ovakav turnir znači za hrvatske tekvondaše, kazao nam je glavni trener reprezentacije Toni Tomas.

- S obzirom da se te-kvon-do sve više profesionalizira, pa se tako na Grand Slamu po kategoriji dijeli nagradni fond od 100.000 USD, ovakvi turniri kao naš ponešto gube na značenju, no još uvijek su jako dobri za afirmaciju boraca. Jer, to je prilika da odmjere snage s vrlo jakom konkurencijom. Dobra je to odskočna daska. Šteta što se istovremeno odvija u Europsko prvenstvo do 21 godinu jer je naših 18 sportaša koji nastupaju tamo propustilo ovu seniorsku priliku. Nažalost, kalendari su pretrpani - kazao je Tomas i pojasnio koliko je ovaja turnir koristan na primjeru dvostruke europske prvakinje Ive Radoš:

- Kada uđeš u krizu onda su ti dobrodošli turniri koji su prva sljedeća razina do najjačih kao što je ovaj naš.

Inače, na spomenutom Grand Slam turniru u prosincu nastupit će šestero hrvatskih predstavnika. Lovre Brečić i pet cura, a to su Kristina Tomić, Nikita Glasnović, Matea Jelić, Marija Štetić i Doris Pole.

Prije Grand Slam turnira, krajem studenog, održat će se i završni Grand Prix turnir (u Ujedinjenim Arapskim Emiratima), a na njemu će nastupiti gotovo kompletna hrvatska reprezentacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije