Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Hrvati sa Svjetskog kupa u Kielu odlaze bogatiji za dvije medalje

šime fantela igor marenić
Hrvatski jedriličarski savez
23.06.2011.
u 11:36

Svjetski kup u njemačkom Kielu gotovo da nije mogao završiti na bolji način za hrvatsko jedrenje

Još dvije medalje su spremljene u vitrine! Zadnjeg dana regate srebrno odličje su osvojili Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, dok se broncom okitila Tina Mihelić u laser radialu! Milan Vujasinović zauzeo je šesto mjesto u laseru. Aron Lolić 11., a Daniel Mihelić 18. mjesto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su sjajno četvrto mjesto u klasi 470, samo jedan bod dijelio ih je od postolja Svjetskog kupa 2011. godine. Da nije bilo Igorove ozljede početkom godine, vjerojatno bi hrvatska posada imala i postolje.

Zbog ograničenog proračuna hrvatski su jedriličari propustili prvi dio Svjetskog kupa, regate izvan Europe, tako da je sam vrh svjetskog poretka ipak bio nedostižan. No, čak i s nastupima samo u Europi plasirali su se vrlo visoko. Deveta je Tina u laser radialu, a 11. Ivan Kljaković Gašpić u finnu, odnosno 16. Vujasinović u laseru.

Krajem mjeseca u finskom Helsinkiju počinje Europsko prvenstvo. Također za većinu hrvatskih jedriličara EP je prva od dvije izborne regate za Olimpijske igre 2012. godine. U nekim klasama, poput muškog i ženskog 470, laser radiala ili 49er-a naši jedriličari imaju samo jednu posadu u olimpijskom ciklusu tako da oni nemaju pritisak nacionalne norme i mogu se posvetiti isključivo međunarodnoj, međutim za laser, finn i RS:X EP je od ključne važnosti za one koji žele nastupiti na OI u Londonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije