Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRVACI EUROPE

Veseli se, Hrvatska! Na krovu Europe su zagrebački dečki: Srušili su veliku Barcelonu

Foto: reuters
1/7
30.05.2021.
u 23:13

Predvođen Micićem (25 koševa) i Larkinom (21 koš), Anadolu Efes pobijedio je u finalu Barcelonu (86:81) kojoj je najskuplji igrač Eurolige Mirotić premalo dao (11 koševa)

Dvojica Zagrepčana od večeras su na krovu Europe. Kruno Simon kao igrač i Tomislav Mijatović kao pomoćni trener slavili su večeras naslov prvaka Europe osvojen sa njihovim Anadolu Efesom.

U finalu košarkaške Eurolige igranom u Kolnu, momčad iz Istanbula nadjačala je Barcelonu (86:81) za svoj prvi naslov u povijesti kluba, a drugi za turske klubove nakaon Fenerova trijumfa 2017.

Ključ pobjede najnovijih prvaka bili su Vasilije Micić (25 koševa) i Shane Larkin (21 koš), dok je hrvatski reprezentativac svemu pridonio sa četiri koša, tri skoka, dva asista i jednu osvojenu loptu. Koliko je Simon bio važan kotačić u sastavu Efesa govori i podatak da je na parketu proveo 28 i pol minuta i da su od njega više igrali samo Micić (35 minuta) i Larkin (36 i pol minuta).

Foto: reuters

- Od šefa Eurolige tražit ću da nam dodijeli dva pehara - klicao je trener Efesa Ergin Ataman aludirajući na činjenicu da je prošlosezonska Euroliga ostala nedovršena nakon što je Efes dominirao osnovnim dijelom sezone.

Kod Barce prednjačili su Higgins (23) i Kuric (18), a najskuplji igrač Eurolige Nikola Mirotić dao je premalo (11 koševa).

Za MVP-ja Final Foura proglašen je srpski razigravač Micić kojem je pripalo milijun nagradnih milja od Turkish Airlinesa. Njemu je to vjerojatno bila posljednja utakmica u Euroligi jer ga u NBA ligi s nestrpljenjem očekuju. 

Foto: reuters

Ključne riječi

Komentara 4

HE
Herceg56
04:17 31.05.2021.

Hrvatska do Tokija?!

HA
Hanok
00:38 31.05.2021.

Kakve veze ima ovo s Hrvatskom? Pa Anadolu je iz Turske! Naši imaju priliku za mjesec dana polazati što su, za OI

NE
Nenadnbgd
23:37 30.05.2021.

Bravo Vaso!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije