Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZA TO SE ŽIVI'

Hrvati iz Stuttgarta oduševili, zbog vatrenih im ništa nije teško!

Navijači
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/14
17.11.2019.
u 13:30

– Naša ekipa ide posvuda gdje igra Hrvatska, išli smo i u Slovačku i Mađarsku. Ići ćemo i na Europsko sigurno, za to se živi! – rekao je Renato

Rijeka se i ovaj put pokazala nepredvidivom. Iako se najavljivalo da će u gradu na Rječini od ranog jutra u subotu padati kiša, to se nije ostvarilo. Nije bilo vrijeme za uživanje, ali barem nije padalo niti je puhalo. Vrijeme bez kiše iskoristilo je i nekoliko naših reprezentativaca koji su prošli opatijskom šetnicom Lungomare. U ranim popodnevnim satima pojavili su se i prvi navijači s obilježjima, kako naši tako i slovački. Pilo se pivo, guštalo u kuhanom vinu, a na meniju je bila brza hrana. Krenula je u jednom trenutku i pjesma.

Iako Rujevica ima kapacitet od svega 8200 mjesta pa se očekivalo da će sve pokupovati ljudi iz Rijeke, bilo je i onih koji su tamo stigli iz drugih krajeva. Tako su se mogli vidjeti transparenti s napisima Ljubuški, Posavina, Odžak, Melbourne, Mannheim, Posušje, Roško Polje, Grude, Novi Travnik, Zagreb...

U Rijeku je stigla i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović koja se uoči utakmice prošetala gradom i družila s navijačima. Bila je to prilika za mnoge da je zamole za zajedničku fotografiju, na što je rođena Riječanka rado pristala.

Pozdrav navijačima iz BiH

A u samom centru grada, na adresi Korzo 2, bilo je okupljalište hrvatskih navijača koji su se zagrijavali za veliki dvoboj na Rujevici. Orilo se: „Bježite, ljudi, bježite iz grada...“ i drugi navijački hitovi, a dominirala je vesela skupina iz Stuttgarta. Lako prepoznatljivi po majicama s kapuljačama i natpisom Stuttgart, bili su prava atrakcija, prolaznici su se i slikali s njima.

– Krenuli smo večer prije utakmice, u 22 sata. Došlo nas je pedeset i sedam, cijeli autobus – priča nam Renato, najstariji među njima, ispod navijačke zastave na kojoj su ucrtani svi gradovi i mjesta iz Hrvatske i BiH iz kojeg potječu članovi fan skupine iz grada Mercedesa.

– Naša ekipa ide posvuda gdje igra Hrvatska, išli smo i u Slovačku i Mađarsku. Ići ćemo i na Europsko sigurno, za to se živi! – rekao je Renato kojem je dolazak u Rijeku bila prilika za susret s kćeri, gimnastičarkom.

– Inače sam iz Lovrana, tako da ja na ovoj zastavi i ovom putovanju predstavljam Rijeku.

Tek što smo završili, prilazi nam mlađi dečko, također iz ekipe.

– Molim vas, mogu li ja pozdraviti navijače iz BiH? Pozdravljam Hrvate iz Bosne i Bosanske Posavine i sve naše Hrvate iz Stuttgarta. Očekujem čistih 4:0 za Hrvatsku i idemo na Euro, naravno – samouvjereno je najavio Luka Stipić.

– Bit ćemo uz našu reprezentaciju gdje god da igra. Najsretniji bismo bili kad bi Hrvatska došla jednom igrati u Stuttgart. Vjerujte, bilo bi kao da igra u Hrvatskoj! A sad što se tiče eura... Volio bih da nam ždrijeb dodijeli da igramo u Reykjaviku!

Ali glavni grad Islanda nije među domaćinima Eura 2020. koji se igra po cijeloj Europi. No, zato jest München.

– Uh, ako bi bio München, onda bi bila prava borba za ulaznice jer nas je gore jako puno. Bio sam na Allianz areni kad je Dinamo igrao protiv Bayerna. Pretpostavljam da bismo u tom slučaju zauzeli oko 70% tribina.

Na Korzu smo sreli i slovačke navijače, simpatični bračni par iz Bratislave.

Bolje nego protiv Finske

– Mi smo Jaroslav i Jaroslava! – predstavili su se i od srca nasmijali, mada su nas uvjerili da se ne šale. Krenuli smo na engleskom, no ubrzo smo zaključili da bolje razumiju hrvatski.

– Stigli smo u privatnom aranžmanu, često putujemo s našom reprezentacijom. Vjerujemo da ćemo biti bolji nego u prošloj utakmici i da čak možemo pobijediti.

U iščekivanju utakmice stari Riječani kratili su vrijeme po kafićima i poželjeli samo jedno...

– Da ozračje bude bolje nego prošli put, protiv Finske. Tad je bilo baš loše.

>> Pogledajte kakva je bila atmosfera na tribinama

Ključne riječi

Komentara 19

NO
Norway
14:55 17.11.2019.

Hrvatski lijepi grad Rijeka

FI
fifmar
15:06 17.11.2019.

Stari-Pjer, ne osuđujte druge svatko ima različite interese i dar radovati se različitim stvarima, ja osobno ne idem na utakmice ali tko voli nek izvoli, lijepo je radovati se radostima drugih.

Avatar MADO
MADO
14:49 17.11.2019.

Normalan stadion imaju samo Zagreb i Split, ali nema veze treba igrati u svim gradovima, sada je na redu Spičkovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije