Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA BOKSAČKA LIGA

Hrvati Hrgović i Sep spasili Astanu u Poljskoj

Filip Hrgović i Hrvoje Sep
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
24.01.2015.
u 11:49

Astana je tako i dalje nepobijeđena, a kroz nastupe za kazahstansku momčad naši boksači imaju priliku izboriti se za nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Našim borcima je to pak bio prvi ovosezonski nastup.

Dvojica hrvatskih boksača spasili su Astana Arlanse od iznenađujućeg poraza na gostovanju u poljskom Lubinu. U drugom novosezonskom nastupu u Svjetskoj ligi, kazahstanska momčad pobijedila je Rafako Hussarse sa 3:2, a za to su najzaslužniji poluteškaš Hrvoje Sep i superteškaš Filip Hrgović.

Kako su domaćini poveli sa 2:1, Sep je bio prvi koji je morao spašavati stvar i na koncu je, u okršaju sa Mateuszom Trycom, uspio ostaviti bolji dojam na dvojicu od trojice bodovnih sudaca. Još uvjerljiviji bio je Hrgović (težak 98,9 kg), koji je u posljednjoj borbi večeri sačuvao hladnu glavu i jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio pet kilograma težeg Pawela Wierzbickog.

Astana je tako i dalje nepobijeđena, a kroz nastupe za kazahstansku momčad naši boksači imaju priliku izboriti se za nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Našim borcima je to pak bio prvi ovosezonski nastup.

Inače, ovo je  već peta sezona da Hrgović i Sep boksaju u Svjetskoj ligi, a prije dvije sezone donijeli su Astani tako željeni naslov pobjednika. Za razliku od tada, kada je Astana na popisu imala 32 boksača iz devet zemalja, dvojica hrvatskih boksača ove su sezone jedini stranci.

>> Tyson: Nije čudo da je Hitler toliko volio Mussolinija, on je moja inspiracija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije