Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Hrvati dominiraju! Imat ćemo čak šestoricu u polufinalu Lige prvaka

Luka Cindrić
Foto: DPA/Pixsell
1/2
07.05.2019.
u 15:02

Od šestorice koja će ove sezone nastupati prvi put su Filip Ivić i Marko Mamić. Ostala četvorica ne samo da su nastupala već su sva četvorica i osvajači Lige prvaka

U današnjem ždrijebu (12 sati) polufinala rukometne Lige prvaka naći će se Vardar, Veszprém, Kielce i Barcelona. Otkako se igra završni turnir, najviše nastupa od ova četiri kluba ima Barcelona (sedam), slijede Veszprém (pet), Kielce (četiri) i Vardar (tri). Od ta četiri kluba samo Veszprém nikad nije bio osvajač Lige prvaka.

Polufinale - 1. lipnja

Barcelona - Vardar / Veszprem - Kielce

Dvaput smo imali osmoricu

Hrvatska će u areni u Kölnu biti zastupljena sa šest igrača – Karačić, Čupić (oba Vardar), F. Ivić, Mamić, Cindrić (svi Kielce) i Štrlek (Veszprém). Više igrača imat će samo Slovenci – sedam, dok šest još ima i Srbija.

Rusi imaju pet igrača i svih pet igraju u Vardaru. Šest naših igrača na završnom turniru nije rekord. Imali smo 2013. godine (Štrlek, Buntić, Čupić, Musa, Losert, Duvnjak, Vori, Lacković) i 2016. godine (Štrlek, Čupić, Šego, Vori, Duvnjak, Brozović, Slišković, Sulić, Alilović) po osmoricu. Najmanje smo imali na prvom završnom turniru, 2010. godine – tek jednog (Metličić).

Od šestorice koja će ove sezone nastupati prvi put su Filip Ivić i Marko Mamić. Ostala četvorica ne samo da su nastupala već su sva četvorica i osvajači Lige prvaka. Hrvatski rekorder po broju nastupa na završnom turniru je Ivan Čupić. Njemu će biti sedmi put da igra u areni u Kölnu i to s trećim različitim klubom.

Prije Vardara igrao je za RN Löwen i Kielce. Po sedam nastupa na završnim turnirima imaju još samo Nagy i Tomas. Rekordi s osam nastupa su Arpad Šterbik i Aron Palmarsson. Štrleku će ovo biti četvrti nastup u Kölnu, a Karačiću i Cindriću treći i to treći uzastopce.

Nekako su svi u ovom društvu očekivali francuski PSG te možda barem jednu njemačku momčad. Lani su Francuzi u Kölnu imali tri kluba (PSG; Nantes, Montpellier), a ove godine nijednog.

Poljski Kielce najzaslužniji je što je tako jer su uspjeli u uzvratu sačuvati prednost od deset pogodaka. Junak poljske momčadi u uzvratu, koja je u nekoliko navrata gubila s 11 razlike, bio je naš Luka Cindrić.

– Bilo je gusto, imali su Parižani plus 11 i napad , a onda je Hansen napravio krivu izmjenu. Dobili su dvije minute isključenja i tu smo postigli dva pogotka i izvukli se iz dubokog ponora – rekao je Luka Cindrić.

Marko Mamić tradicionalno je dobro igrao u obrani.

– Nismo odigrali bajnu utakmicu, ali smo prošli i to je najbitnije – istaknuo je Mamić.

Nitko ne želi Barcelonu

Filip Ivić branio je samo tri minute.

– Žao mi je što nije bilo više minuta. Cupara je u dobroj formi, a meni ostaje da čekam priliku. Evo, Mamiću i meni će ovo biti prvi nastup na završnom turniru i to mi dođe kao poklon za tri godine koje sam proveo u Kielceu. Došao sam u klub koji je te sezone bio aktualni osvajača Lige prvaka. Ne znam možemo li ponoviti uspjeh. Opet, da nam je prije sezone netko rekao da ćemo izbaciti Pariz i otići u Köln, ne bismo vjerovali – rekao je Ivić koji bi u polufinalu svakako htio izbjeći Barcelonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije