Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA ŠTETA

Hrvat spriječio rekord Dinama, modrima nedostajalo 14 minuta za povijest

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/11
10.12.2020.
u 22:51

U Ligi prvaka i Europskoj ligi bilo je 366 skupina s 1464 sudionika. Sudjelovalo je ukupno 250 klubova i nitko nije skupinu završio bez primljenog gola.

Dinamo je osvojio skupinu Europske lige, a to je napravio na impresivan način, a večeras  je na Maksimiru bio na 14 minuta od povijesnog uspjeha.

Naime, aktualni hrvatski prvak mogao je postati jedini klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, koji je skupinu okončao bez ijednog primljenog pogotka.

Dinamo se uoči večerašnje utakmice bio izjednačio s Manchester Unitedom (2010./11.) i Juventusom (2004./05.) koji su nakon pet utakmica u Ligi prvaka bili bez primljenog pogotka.

No u zadnjim su kolima oni su primili pogotke, a modri su se protiv CSKA držali do 76. minute. Tada je hrvatski nogometaš u dresu moskovske momčadi Kristijan Bistrović snažnim udarcem rasparao mrežu Livakovića.

U oba ova natjecanja bilo je 366 skupina s 1464 sudionika. Sudjelovalo je ukupno 250 klubova i nitko nije skupinu završio bez primljenog gola. 

U Europskoj ligi najbliže tom podvigu bila su dva kluba, RB Salzburg i Standard Liege koji su skupinu završili sa po jednim primljenim golom.

Austrijanci su u sezoni 2017/18. završili natjecanje u skupini s po tri pobjede i tri remija i razlikom pogodaka 7:1. Te sezone Salzburg je dogurao do polufinala u kojem je ispao od Marseillea. 

Jedan gol u skupini primio je i Standard u sezoni 2011/12. Belgijanci su osvojili prvo mjesto s četiri pobjede i dva neodlučena ishoda i razlikom pogodaka 9:1.

Svoj europski put momčad iz Liegea je završila u osmini finala izgubivši od Hannovera. 

U Ligi prvaka nitko nije prošao skupinu s "nulom" u rubrici primljeni golovi. Bilo je klubova (Barcelona, PSG, Monaco, Manchester United...) koji su u šest susreta primili samo jedan gol, ali nitko nije uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Dinamo ove godine u skupini Europske lige:

Dinamo - Feyenoord 0:0
CSKA - Dinamo 0:0
Dinamo - Wolfsberger 1:0
Wolfsberger - Dinamo 0:3
Feyenoord - Dinamo 0:2
Dinamo - CSKA 3:1

Ključne riječi

Komentara 8

DI
Dinamenavek
23:14 10.12.2020.

Koliko god vam je drago u redakciji da smo primili gol. Dinamo ipak drži rekord sa 525minuta bez primnjenog gola u grupi! Dakle Dinamo drži rekord. Ajmoooooo Dinamo!

DI
Dinamenavek
23:18 10.12.2020.

Dinamo ipak drži rekord ,525min. nije primio gol! Mogli ste takav naslov složiti,ali ne ! Mamić je u pravu glede medija i evo ovaj naslov nam to zorno prikazuje. Volim te Dinamo!

FR
freeshooter
23:41 10.12.2020.

Povijest je ispisana, a za Dinamo se piše i dalje, igramo maestralno i moćno, sada idemo do kraja, do naslova Lige Europe, dečki vi to možete, bravo Zoki, povedi nas do naslova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije