Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 6 GODINA

Hrvat ovo nije zaslužio! Na sramotan način saznao da ga više ne trebaju

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.08.2020.
u 18:02

Rakitić je od dolaska u klub 2014. godine odigrao 310 utakmica, čime je četvrti stranac u povijesti Barcelone s najviše nastupa. Ispred njega su samo Lionel Messi, Dani Alves i Javier Mascherano. Hrvatski igrač je upisao 42 asistencije i zabio je 36 golova

Novi Barcelonin trener Ronald Koeman obavijestio je Ivana Rakitića kako ne računa na njega, premda 32-godišnji hrvatski reprezentativac ima ugovor na još godinu dana, izvijestile su novine Mundo Deportivo i AS ne otkrivajući izvor informacije.

Dodaju i kako je novi trener to učinio na način koji nije najpošteniji prema jednom od najboljih stranaca u povijesti Barcelone. Naime, Koeman je Rakitića o svojoj odluci, pomalo sramotno, obavijestio mobitelom!

"Budemo li imali nešto službeno za priopćiti to ćemo i učiniti", odgovorio je u utorak Barcelonin glasnogovornik Xavier Guarte na pitanje o situaciji s Rakitićem.

Koeman, koji je prošli tjedan postavljen za trenera, rekao je u ponedjeljak za klupsku televiziju Barca TV kako "voli biti izravan te imati dobru komunikaciju s igračima, te da im daje jasne poruke". No, nije otkrio je li već razgovarao s igračima i što im je rekao. 

 A novi sportski direktor Ramon Planes, koji je dosad bio pomoćnik bivšeg direktora Erica Abidala, izjavio je prije nekoliko dana da žele izgraditi Barcu s mladim igračima oko Messija.

Rakitić u utorak nije bio dostupan za komentar, a početkom mjeseca je rekao kako namjerava ostati u Barceloni do kraja ugovora

"S naše strane nemamo komentara. Ne dajemo komentare o situaciji s našim igračima", rekao je Hini jedan od Rakitićevih zastupnika u Španjolskoj. Rakitić bi se trebao pojaviti na okupljanju Barcelone u nedjelju, kada će svi igrači biti testirani na koronavirus, a u ponedjeljak će imati prvi trening pod vodstvom Koemana.

Barcelona protekle sezone nije osvojila niti jedan trofej, a nakon teškog poraza 2-8 u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna smijenila je trenera Quiquea Setiena, te na njegovo mjesto postavila Koemana, dosadašnjeg izbornika Nizozemske.

Rakitić je od dolaska u klub 2014. godine odigrao 310 utakmica, čime je četvrti stranac u povijesti Barcelone s najviše nastupa. Ispred njega su samo Lionel Messi, Dani Alves i Javier Mascherano. Hrvatski igrač je upisao 42 asistencije i zabio je 36 golova.

Komentara 33

DU
Deleted user
20:49 25.08.2020.

Napisali naslov Hrvat ovo nije zasluzio! To kao neka se vidi Vecernji je neki svemirski list iznad svega toga. Profesionalni sportovi kao posao imaju kraci radni vjek i to je svima poznato. Bila bi svjetska sramota za klubove da vrhunskeske igrace forsiraju da se natjecu protiv mladjih i nakon 65te. Nebi li? Neki ostanu kao treneri savjetnici novim generacijama.....

IJ
Istina_je_bolna
19:23 25.08.2020.

Kralj. Osvojenih 15-ak trofeja. Prvak Spanjolske i to višestruki, Prvak Europe, Prvak svijeta s Barcom, Viceprvak svijeta s Hrvatskom...karijera o kakvoj 95% nogometasa moze samo sanjati. Bravo, Ivane, hrvatski sine!!!

SJ
Samo ja
21:03 25.08.2020.

Kretenski naslov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije