Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovo je novi režim!

Hrvat otkrio niz pravila kojih se svi moraju pridržavati u doba korone

Bundesliga - koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.05.2020.
u 07:00

Klopp me, kada sam imao 18 godina, poveo na pripreme s prvom momčadi Borussije

Lopta se nije zakotrljala samo u 1. Bundesligi, nego i u drugom razredu njemačkog nogometa, natjecanja u kojemu nastupaju petorica hrvatskih nogometaša: Borna Sosa za Stuttgart, Josip Elez za Hannover, Jakov Medić za Wehen, Adam Sušac za Osnabrück te naš sugovornik, 28-godišnji Ivan Paurević, član Sandhausena, grada u okrugu Rhein-Neckar-Kreiss u Baden Württembergu.

Paurević, inače rodom iz Essena, defenzivni vezist visok 194 centimetara, u ovoj je sezoni imao 17 nastupa za 14-plasirani Sandhausen, a u prvom nastupu nakon stanke protiv Erzgebirgea u gradu Aueu nastupio je samo u prvom poluvremenu.

Naime, njegova momčad već od 4. minute imala je igrača manje, pa je Paurević bio zamijenjen nakon 45 minuta. Nije pomoglo, izgubili su s rezultatom 1:3.

Tuširanje u hotelu

– Čudno je bilo igrati u ovom novom režimu, ali već smo se na njega kroz treninge naviknuli, pa se na utakmici nije dogodilo ništa neočekivanoga. Najbitnije je da se ponovno igra i da se polako vraćamo u normalu – počeo je svoju priču Ivan i nastavio:

– Kao gostujuća momčad, nismo se presvlačili niti tuširali u svlačionici na stadionu. Već u hotelu bili smo odjeveni u opremu za utakmicu. Na stadion smo došli u majicama za zagrijavanje, a nakon zagrijavanja ekonom nam je podijelio dresove u kojima smo igrali. Kada smo izlazili na zagrijavanje kroz tunel, zajedno s domaćom momčadi, tih 20 metara morali smo nositi maske. Na terenu smo ih odmah odbacili, pa nakon zagrijavanja dobili nove za povratak u svlačionicu kroz isti taj tunel. E da, prije utakmice mjerili su nam tjelesnu temperaturu, kao što to čine svakoga jutra u hotelu.

Paurević se, nakon izlaska iz igre, nije tuširao u svlačionici.

– Samo sam se presvukao u suhu odjeću te sjeo na klupu za pričuvne igrače. S maskom, na propisanoj udaljenosti od svoga suigrača. Dakle, igrao sam jedno poluvrijeme, a promijenio sam čak pet maski. Naime, po jednu smo imali pri izlasku na travnjak prije utakmice te prije ulaska u svlačionicu u poluvremenu. Cijela momčad tuširala se poslije utakmice u našemu hotelu. Domaći se pak tuširaju na stadionu, mislim po petorica odjednom – ističe Ivan.

Kakav je režim u hotelu prije utakmice?

– Dan uoči utakmice, rano ujutro, sve su nas testirali na koronavirus te nakon što je utvrđeno da smo svi negativni, mogli smo poslijepodne krenuti na petosatni put autobusom prema Aueu. U autobusu pak nije dopušteno sjediti jedan nasuprot drugoga, nego su sva sjedala okrenuta prema naprijed – kaže Ivan.

Paurević, čiji su roditelji porijeklom iz BiH, svojedobno je u mandatu izbornika reprezentacije do 21 godine Ive Šuška, skupio pet nastupa. Bio je suigrač Lovre Kalinića, Ademija, Čopa, Šituma, Vrsaljka, Vukušića, Kramarića...

Igrao s Kramarićem

– Andreja Kramarića upoznao sam još kao 14-godišnjak na jednom turniru pionira u Mađarskoj. On je tada bio igrač Dinama, a ja Borussije Dortmund. Bio je proglašen najboljim napadačem, a ja samo bio najbolji vezni, pa smo skupa zaigrali u selekciji stranaca koja je igrala protiv domaćeg Ferencvarosa. U Njemačkoj se nismo nikada susreli niti imam njegov broj telefona. Jednostavno, svatko je imao svoj put...

Ivan Paurević nekada je bio nadareni junior Borussije Dortmund.

– Klopp me, kada sam imao 18 godina, poveo na pripreme s prvom momčadi. Trebam debitirati poslijepodne na utakmici s Borussijom (M), a na jutarnjem treningu, u zračnom dvoboju sa suigračem, pukne mi nos. I umjesto da zaigram kod Kloppa, ja napuštam pripreme i završavam na operacijskom stolu – prisjeća se Paurević.

U seniorskoj karijeri nastupao je za Fortunu Düsseldorf (2012.-2014.), rusku Ufu (2014.-2016., 2017.-2019.) te engleski Huddersfield Town (2016.-2017.).

>> Bez gledatelja, maske i sigurna udaljenost... Evo kako izgleda nogomet nakon povratka

Bundesliga - koronavirus
1/24

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije