Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Pucar

Hrvat nastavlja karijeru u stolnoteniskoj Barceloni, a trenirat će ga - žena

Tomislav Pucar
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
20.05.2020.
u 13:07

Riječ je o klubu iz grada Verkhnyaya Pyshma, koji ima šezdesetak tisuća stanovnika te je smješten u neposrednoj blizini Ekaterinburga

Jedna od najboljih hrvatskih stolnotenisača, Tomislav Pucar potpisao je za ruski UMMC. Riječ je o klubu koji je trenutno među top tri kluba na svijetu.

Ono što je Barcelona u nogometu, to je UMMC u stolnom tenisu. Nakon odigrane sezone u najjačoj europskoj ligi Tomislav Pucar tako se oprostio od svog njemačkog kluba Fulde.

Tomislav Pucar
1/9

- Ligu smo završili na desetom mjestu. Iza mene je dosta naporna sezona, svaki meč je bio na 'nož'. Klub se odlučio da će na trećoj poziciji igrati mlađi igrač tako da smo sve vukli Filus i ja. Uz ovakav sistem to nam nikako nije odgovaralo. Koliko čujem i to će se mijenjati, od sljedeće sezone neće se više igrati parovi. Na kraju sam ostvario 16 pobjeda i devet poraza - kazat će Pucar.

Novi iskorak u karijeri je potpis za jedan od najjačih europskih klubova koji vodi naš proslavljeni stolnotenisač Zoran Primorac.

Odlične igre našeg najbolje rangiranog stolnotenisača nisu prošle nezapaženo te će 24-godišnji hrvatski reprezentativac nakon Pule, Zagreba, Bad Homburga, Kolpinga i Fulde karijeru nastaviti u UMMC-u. Rusi su se nakon nekoliko sezona oprostili od Andreja Gaćine te potpisali Pucara.

Riječ je o klubu iz grada Verkhnyaya Pyshma, koji ima šezdesetak tisuća stanovnika te je smješten u neposrednoj blizini Ekaterinburga.

Često su u završnicama europskih natjecanja, jednom su osvojili Europski kup, dok su u Ligi prvaka dvaput završili na drugom mjestu. U ovoj prekinutoj sezoni izborili su polufinale Lige prvaka gdje su trebali igrati protiv Borussije iz Dortmunda.

- Potpisao sam na tri godine što mi odgovara. Meni je to odlično jer ću se moći više fokusirati na svoj napredak, više treninga, Pro Toureve... Također, ruska liga će mi odgovarati jer nemaju puno mečeva tijekom sezone, već se sve igra turnirski.

No, tek treba vidjeti kako će se sve razvijati zbog pandemije Covida 19.

- Ne znam kakva je trenutna situacija, jedino što znam da im liga počinje u listopadu. Nadam se da će sve biti u redu do tada. Klub je uvijek pucao na vrh u svim natjecanjima i tu se ne bi trebalo ništa mijenjati - zaključio je hrvatski stolnotenisač.

Zanimljivo je da UMMC ima ženskog trenera, Tatjanu Kuterginu koja je bila svjetska prvakinja u paru sa Stanislavom Gomozkovim 1975. Godine, a bila je i pojedinačna europska prvakinja godinu dana kasnije.

Ove sezone za ruski klub su pored našeg Gaćine, igrali Danac Jonathan Groth, te Rusi Šibajev, Ševnin, Rožhov, Konin i Židkov.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar LauraGT97
LauraGT97
23:18 20.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​L​​​o︅︆​v​e​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije