Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO PONUDU

Hrvat iz Mostara odbio nastupati za Hrvatsku pa objasnio zašto: 'Ne sramim se'

Damir Beljo
Foto: Vecernji.ba
07.03.2020.
u 20:55

- Bilo je to 2008. godine kad sam bio na prvenstvu Hrvatske, ali sam to odbio - rekao je najbolji bosanskohercegovački profesionalni boksač Damir Beljo

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni boksač Damir Beljo gostovao je u Podcast Inkubatoru gdje je progovorio o tome zašto je odlučio nastupati za BiH.

Beljo je Hrvat iz Mostara s ramskim korijenima, a imao je ponudu da nastupa za našu državu.

- Bilo je to 2008. godine kad sam bio na prvenstvu Hrvatske, ali sam to odbio. Živim u Bosni i Hercegovini i to je moja zemlja koju volim najviše na svijetu. Ja sam Hrvat, volim i Hrvatsku i ne smatram da je bilo tko veći ili manji Hrvat. Ono dolje je moja zemlja koju volim najviše na svijetu.

Zamjeraju li mu neki što se odlučio nastupati za BiH?

- Tko će narodu ugoditi? Neki jesu, neki nisu. Ne sramim se ničega, javno kažem tko sam i što sam. - rekao je Beljo te dodao:

- Kad god boksam, pjesma na ulasku je "Hercegovina u srcu". Na meni je zastava Bosne i Hercegovine jer je to moja zemlja, gdje živim i gdje su moji djedovi živjeli. Volim i Hrvatsku, ali više volim svoju kuću. Naravno, sa mnom ide i zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine jer sam Hrvat iz BiH te ramska zastava da pokažem poštovanje prema svom ocu koji je iz Rame.

Ključne riječi

Komentara 80

IL
ilijan1a
22:49 07.03.2020.

Tko su Bošnjaci? Bošnjaci su Hrvatske poturice nacionalno ne svjesne pa se nazivaju Bošnjacima.

JO
josip
22:11 07.03.2020.

Hercegovci su Hercegovci, Bosanci su Bosanci, a Mostarci, e oni su sorta za sebe

KR
kruti136
09:30 08.03.2020.

a večernjak svršava od sreće, AHAHAHAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije