Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privremeno suspendiran

Hrvač Vidović pozitivan na doping, u uzorku pronađen THC

Ilustracija
Luka Stanzl/PIXSELL
04.12.2020.
u 11:18

Vidović, koji je na prvenstvu osvojio treće mjesto u kategoriji do 60 kilograma, nije se ni na koji način očitovao, niti je tražio otvaranje uzorka B.

Hrvač Dragan Vidović (24) pao je na dopinškoj kontroli na prvenstvu Hrvatske za seniore u hrvanju grčko-rimskim načinom koje je održano 17. listopada u Gospiću, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

- Služba za antidoping HZJZ-a provela je na prvenstvu dopinšku kontrolu, a u uzorku biološkoga materijala sportaša Dragana Vidovića otkriveno je prisustvo zabranjene tvari delta-9- tetrahidrokanabinol (THC), koji se nalazi u kategoriji S8 kanabinoidi Popisa zabranjenih sredstava 2020. Sportaš je 17. studenog obaviješten o nepovoljnom laboratorijskom nalazu - objavio je HZJZ.

Bilo je to prvo hrvačko natjecanje nakon pauze koja je uslijedila zbog epidemije Covida 19, a održano je pod posebnim epidemiološkim mjerama i bez gledatelja.

Vidović, koji je na prvenstvu osvojio treće mjesto u kategoriji do 60 kilograma, nije se ni na koji način očitovao, niti je tražio otvaranje uzorka B.

- Uzevši u obzir da je tvar pronađena u uzorku A sportaševog urina kvalificirana kao specificirana tvar prema Popisu zabranjenih sredstava 2020., sportašu je određena privremena suspenzija od dana 17. studenog 2020. Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ-a, odlučila je iznijeti predmet pred Stegovno viijeće HZJZ-a," stoji u objavi HZJZ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije