Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Rio, ja ti stižem'

Hrgović nokautom izborio olimpijsku vizu, Sep nije uspio

Filip Hrgović
Luka Klun/Pixsell
25.04.2015.
u 23:55

Trener Pijetraj: "Sepov protivnik Manfredonia borio se kukavički, stalo se hvatao u klinču, a suci su mu to dozvolili. Presudio je domaći teren."

Hrvatski superteškaš Filip Hrgović natjerao je suca u ringu da prekine borbu u drugoj rundi pa je s tehničkim nokautom protiv Spahiua potvrdio svoju olimpijsku vizu. Naime, za nju se znalo i prije meča Svjetske lige Italia Thunder - Astana Arlans (3:2), jer je u noći s petka na subotu Kubanac Justiz u toj tijesnoj utrci izgubio korak, no to Filipu nitko nije rekao: 

- Nisam znao da mogu čak i izgubiti ovu borbu i da bih i tada išao na Olimpijske igre. No, i bolje je da nisam znao. Nisam dugo bio ovako sretan jer sam za ovo radio kao konj i na koncu mi se ispunio jedan od snova - kazao je Filip nakon što je glasno proslavio plasman u Rio. 

Naime, nakon što je slomio otpor talijanskog Albanca, Hrgović je pohrlio među svoje navijače pred kojima je, prije no što se sa svima izljubio, glasno uzviknuo. 

- Rio, evo me, stižem ti i ja. 

Premda, osim onih u ringu i oko njega, drugih Kazahstanaca nije bilo, večeras se u Bergamu ipak navijalo za gostujuće Astana Arlanse. Činilo je to 30-tak Hrvata koji su došli bodriti dvojicu sunarodnjaka u bojama kazahstanskih vukova. A upravo oni borili su se kao vukovi jer je ulog, osim borbe za poslodavca, bio i olimpijski

Osim Hrgovićevih roditelja i Sepova oca, u prvim su redovima do ringa sjedile i ljepše polovice dvojice hrvatskih boksača. Gospođa Sep (Jelena) i Filipova djevojka Marinela. Na koncu je Jelena tugovala, zajedno sa suprugom, a Marinela je slavila. Štoviše, čak je sa svojim dečkom otplesala i jedan olimpijski sentiš. 

Da bi izvadio vizu za Rio, Sep je morao pobijediti Valentina Manfredoniju, borca kojem je ova borba također bila kvalifikacijska. Nažalost, na gostujućem terenu, u borbi koja je odlučivala hoće li talijanski klub u četvrtfinale, to očito nije bilo moguće. Manfredonia je pokazao ne samo da je poluteškaški prvak Italije već i prvak svijeta u grljenju. 

- Da sam ja sudac, ja mu za ovakvu borbu ne bih dao pobjedu, no očito ja iz nekog razloga ovu pobjedu nisam zaslužio. Ne preostaje mi ništa drugo nego vratiti se u dvoranu što prije i iskoristiti jednu od četiri preostale prilike za izboriti olimpijsku vizu. 

Za razliku od Sepa, njegov trener Leonard Pijetraj njegov je poraz doživio kao izvjesnu zavjeru domaćina.   

- Obavljeno je samo pola posla. Žao mi je što su suci za ovakav boks Manfredoniju nagradili sa plasmanom na OI i što su tako provukli Italiju u četvrtfinale Svjetske lige. Većinu vremena držao je Sepa, a suci su mu to dozvoljavali. Jest, mogao je i Sep bolje boksati, no nije on Superman. 

>>Kličko znatno teži od Jenningsa, noćas spektakl u Madison Square Gardenu

Komentara 4

SL
sljiva
01:28 26.04.2015.

sep se borio lavovski.... tugo ga je po glavi ko haubica... ali iza svake runde vidjelo se da osim talijana sep mora pobjediti i suce.... ovakvo sudjenje je bilo daleko od fer sudjenja... a naznaka tome se mogla vidjeti i u prethodnim borbama! od pocetka se imalo osjecaj da italija mora proci u doigravanje....

Avatar Nelipić
Nelipić
08:31 26.04.2015.

Čestitke

SL
sljiva
01:29 26.04.2015.

... al doće cica na kolica... valentino će u polufinalu naletjeti na julia cezara... (naravno, ako italija dođe do polufinala)!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije