Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIP HRGOVIĆ OSVOJIO SVJETSKI VRH

Hrgović najavio pa ostvario senzaciju

'HrgovicDino2_dbr_spo_030510'
Foto: 'Photoshop'
1/3
03.05.2010.
u 18:15

Sedam mjeseci nakon što je Dino Mansour osvojio europsko juniorsko zlato, iz istog boksačkog kluba (Leonardo) u istoj kategoriji (superteška) na veliku scenu stiže novi dragulj.

Mjesec dana prije 18. rođendana Filip Hrgović je u Bakuu osvojio svjetsko juniorsko zlato, nakon čega nam je rekao:

– Šteta što smo u istoj kategoriji i istoj državi, a mjesta će na velikim natjecanjima biti samo za jednog. S godinu dana starijim Dinom sam veliki prijatelj, ali i suparnik u ringu. U obje dosadašnje borbe pobijedio me, no da mi on i Sep spariranjem nisu nabijali tempo, ne bih izdržao.

Filip je učenik trećeg razreda Ekonomske škole.

– Samo jednom sam se potukao izvan ringa, i to zbog prijatelja. Srećom, sve je završeno naguravanjem, a ja nisam nikoga ozbiljno ozlijedio. Da jesam, to bi mi obilježilo karijeru.

Nazvali smo ga večer prije finala i nismo mogli vjerovati kako samouvjereno zvuči.

– Pobijedit ću tog Yoku, a vi ćete pisati o meni kao svjetskom prvaku. On je viši od mojih 197 cm i ima duže ruke, no ja sam brži, jače udaram, bolji sam tehničar.

Što je najavio, to je i ostvario. Pobijedio je sa 7:4 u dramatičnim okolnostima.

– Zbog puknuća arkade službeni liječnik htio mu je zabraniti nastup rekavši da će prekinuti borbu poteče li mu krv. Kakav li je to samo pritisak bio! – kaže Fićin trener Dalibor Čibarić.

Zbog ozljeda koljena Filip je sa 14 godina prestao trenirati košarku i preselio se u ring. Na SP u Azerbajdžan, prvo veliko natjecanje, došao je nakon samo 13 borbi. Vraća se sa 17 i zlatom. Prvim hrvatskih boksača nakon 36 godina i svjetskog seniorskog naslova Mate Parlova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije