Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesionalni boks

Hrgović će uskoro doznati vijest koju s nestrpljenjem čeka

16.12.2019.
u 07:04

Zanimljivo je da su i Wilder i Joshua izrazili želju da u 2020. dođe do borbe za ujedinjavanje svih pojasa, a posljednji “undisputed” prvak bio je Lennox Lewis 2004. godin

Zanimljiva boksačka 2019. na svom je izmaku, a 2020. mogla bi biti još uzbudljivija.

S obzirom na to da na svjetskoj profesionalnoj sceni “i mi pastuha za utrku imamo”, posvetit ćemo se teškoj kategoriji u kojoj smo vidjeli detronizaciju dugogodišnjeg prvaka (Joshua), ali i njegov povratak na prijestolje.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

 

Vidjeli smo i posve neočekivanog svjetskog prvaka (Ruiz), ali u njemu i čovjeka koji nije spreman živjeti spartanski i koji priznaje da je nakon što je postao svjetski prvak u njegovu životu teklo previše piva.

Na rođendanu menadžera

Koji su to mečevi koje boksački svijet u 2020. želi vidjeti? Pitali smo to Filipa Hrgovića, boksača koji je nakon pobjede nad Molinom ušao u Top 10 u tri najjače svjetske organizacije. Hrga je po WBC-u deseti, a po WBA-u i IBF-u deseti.

– Ono što je dogovoreno jest dvoboj Wildera i Furyja, a taj meč mogao biti dati protivnika Anthonyja Joshue. Dojma sam da bi to prije mogao biti Wilder, jer Fury se čini nestabilnim. Jedan dan govori jedno, drugi dan drugo. Nakon što je osvojio naslov pao je u depresiju, pa se vratio, a sada govori da bi se borio u MMA kavezu. Izrazito je talentiran i neugodan boksač, jer boksa unazad, ima jako dobru obranu, no hirovit je.

Zanimljivo je da su i Wilder i Joshua izrazili želju da u 2020. dođe do borbe za ujedinjavanje svih pojasa, a posljednji “undisputed” prvak bio je Lennox Lewis 2004. godine. No, planove bi im mogao pokvariti Usik, kojeg kao izazivača forsira WBO, po snazi četvrta organizacija, koja je spremna Joshui oduzeti naslov ako odustane od obvezne obrane njihova pojasa.

– Između IBF-a i WBO-a, Joshua će vjerojatno izabrati obranu naslova protiv Bugara Puleva, prvog izazivača po IBF-u. Usik mu je prerizičan, a imaju i istog promotora, a Pulev mu je zicer. Po meni taj boksač nije baš tako dobar da bi bio prvi izazivač svjetskom prvaku.

Joshua bi protiv Wildera

Hrgović je ovog vikenda boravio u Njemačkoj, ali ne zaradi definiranja sljedeće borbe.

– Išao sam na proslavu 49. rođendana mog menadžera Željka Karajice, koji živi u okolici Münchena i koji mi veli da bismo već sljedeći tjedan mogli znati na kojoj priredbi i u kojem mjesecu ću imati 11. profesionalnu borbu.

Koliko profesionalnh borbi u 2020. planira imati Hrgović?

– Ja do srpnja moram odraditi još dvije profi borbe iz obveze po ugovoru sa DAZN-om, a do kraja godine još jednu, a možda i dvije. Nadam se da će na borbu sa mnom pristati netko od boraca koje priželjkujem kao što su Chisora, Povetkin, Jarrell Miller... – kaže Filip.

Inače, Wilder se ovih dana pohvalio kako je bio u privatnoj audijenciji kod pape Franje koji ga je pak proglasio ambasadorom mira. S njim je na tom prijmu bio i predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman, a Wilder je, nakon Alija i Bowea, postao tek treći američki teškaš kojeg je papa osobno primio.

S druge strane, Joshua je zamolio sve svoje Twitter fanove da mu svojim inzistiranjem pomognu da se konačno dogovori borba protiv Wildera. A dogodi li se to, na toj priredbi bismo opet mogli vidjeti i našeg Filipa, a tada možda i protiv nekog velikog boksačkog imena.

1/6
Ključne riječi

Komentara 2

SA
SI aka SI
10:53 16.12.2019.

elita: Wilder, Joshua, Fury. Potencijali: Hrga, Dubois, Joyce, Ajagbe, Dubois. Između njih u jednoj "košari" Whyte, Usyk, Pulev (doduše samo kao mandatorni izazivač), eventualno Ruiz koji će teško do meča za titulu tako skoro, a onda dolazi druga "košara" u kojoj je hrpa teškaša koji trenutno ili više, ne mogu pretendirati na meč za titulu, pa bi tu trebao biti i netko za Hrgu. Parker, Hunter, Chisora, Kownacki, Povetkin, Rivas, Kabayel, Takam. Netko od njih će sasvim sigurno biti protivnik Hrgi pred kraj 2020., ovisno o tome što će ispregovarati njegovi promotori i koliko je druga strana zainteresirana za to (da li se Hrgović uklapa npr. Hunteru u njegove planove). I taj meč bi uvelike mogao i odrediti nastavak karijere. Što god netko mislio o dosadašnjim protivnicima, skoro nijedan teškaš nije imao ozbiljnije protivnike u prvih 15 mečeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije