Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOS ugostio Ukrajinke u Nedelišću

HOS pozvao Ukrajinke u Hrvatsku: Barem da im malo olakšamo teške okolnosti

Zagreb: Odbojkaški reprezentativci predstavili prvenstvo u odbojci na pijesku
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
28.04.2022.
u 19:00

Ratne strahote koje se svakodnevno događaju u njihovoj zemlji ne dozvoljavaju im da nastave sportsku karijeru pa će im boravak u Hrvatskoj barem malo olakšati teške životne okolnosti.

Hrvatski-odbojkaški savez pozvao je ukrajinsku žensku reprezentaciju da boravi i priprema se u Nedelišću. Po slijetanju u Zagreb reprezentativke su bile vidno potresene, a neke od njih izgubile su sve.

– Ja sam iz Luhanska. Situacija je teška jer tamo rat traje osam godina. Situacija sada nije bolja i loša je u cijeloj Ukrajini. Ne znam ništa o Hrvatskoj. Znam samo žensku nacionalnu ekipu. U teškoj smo situaciji. Teško se koncentrirati na igru, ali to je samo još jedno iskustvo koje ćemo imati. Sada imamo nacionalnu ekipu i nakon mjesec dana i dalje ne znamo što će se dogoditi. Možda bude bolje i, nadamo se, bez ratova. Ne znamo što će se dogoditi sutra i hoćemo li otići kući ili ne – izjavila je Oleksandra Bicenko, kapetanica reprezentacije.

Ratne strahote koje se svakodnevno događaju u njihovoj zemlji ne dozvoljavaju im da nastave sportsku karijeru pa će im boravak u Hrvatskoj barem malo olakšati teške životne okolnosti.

– Svima je poznato da je trenutačna situacija užasna za Ukrajinu i ukrajinski sport. S pripremama smo počeli prije dva tjedna u Bugarskoj, a sada smo još uvijek ovdje zbog našeg prijatelja iz Hrvatske odbojkaške federacije, njihova podrška izuzetno nam je važna. Također, važna je i za ukrajinsku odbojkašku momčad. Jedino što mogu reći jest velika hvala na ovoj podršci. Tijekom prve polovice ljeta igramo Zlatnu ligu, a u drugoj polovici igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Tamo smo do 22. svibnja, a zatim idemo u Rumunjsku, u kojoj ćemo igrati svoje prve utakmice – rekao je ukrajinski izbornik Ivan Petkov.

Ukrajinke je u zračnoj su luci dočekala Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza.

>> Ronaldo zahvalio Liverpoolu na podršci:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije