Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE RIJEČI

Horvat uoči ždrijeba za Europsko prvenstvo: 'Želim Francuze, dužni su nam!'

06.05.2021.
u 15:30

– U drugom krugu križamo se sa skupinama A i B, a tamo su trenutačno Slovenija i Mađarska, što nam odgovara.

Rukometaši Hrvatske saznat će večeras suparnike u skupini C na Europskom prvenstvu koje će se u siječnju 2021. godine igrati u Mađarskoj i Slovačkoj. Ždrijeb je u Budimpešti s početkom u 17 sati, a već sada zna se da će Hrvatska igrati u Szegedu.

Zna se da ne možemo u skupini nikako igrati protiv Slovenije (igrat će u skupini u Debrecenu), Mađarske (igra u Budimpešti), Njemačke (igra u Bratislavi), Slovačke (igra u Košicama), Češke (igra u Bratislavi) te prvih nositelja – Španjolske, Norveške i Portugala.

– Nemam nekakve posebne želje. Ustvari, imam jednu – izbjeći iz drugog “šešira” Švedsku i Dansku – rekao je Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske.

Zar se ne bojite Francuske, koja je tek u trećem bubnju?

– Ne bojim se. Štoviše, baš bih želio da nam dođe u skupinu jer imamo nekih dugova s kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre – rekao je Horvat.

Bit će, dakle, ključno koga ćemo dobiti iz drugog puta. Kada bismo izbjegli Švedsku i Dansku, ostali suparnici nisu nepobjedivi – Rusija, Srbija i Austrija.

– U drugom krugu križamo se sa skupinama A i B, a tamo su trenutačno Slovenija i Mađarska, što nam odgovara. Doduše, Mađarska bi mogla biti u prednosti samo ako gledatelji budu mogli na tribine – naglasio je Hrvoje Horvat.

Možda nije loše razmišljati ni o najslabijim suparnicima kako bismo što lakše prošli u drugi krug i tamo prenijeli dva boda. Primjerice, 2020. u skupini smo imali Bjelorusiju, Srbiju i Crnu Goru i ostvarili smo sve tri pobjede. I večeras bismo mogli dobiti skupinu s reprezentacijama s područja bivše Jugoslavije – Srbiju (drugi nositelji), Makedoniju (treći) i Bosnu i Hercegovinu (četvrti).

Sustav natjecanja isti je kao i 2020. godine kada smo osvojili srebro. U prvom krugu iz svake od šest skupina dvije reprezentacije idu u dvije polufinalne skupine s po šest. Prve dvije iz skupine drugog kruga idu u polufinale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije