Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AKCIJA

Horvat najavio: Želim osjetiti Olimpijske kao i tata 1972.

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za Olimpijske igre
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/4
08.03.2021.
u 17:40

– Znamo da u Montpellier moramo doći s dva negativna testa na COVID-19 i da tamo nema izlaska iz hotela, osim u dvoranu na utakmice.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se jučer u Zagrebu uoči kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Hrvatska reprezentacija boravit će i trenirati u Zagrebu do četvrtka, 11. ožujka, kada će otputovati u Montpellier. Kvalifikacijski turnir na rasporedu je od 12. do 14. ožujka, a naši suparnici bit će redom Francuska, Portugal i Tunis.

– Kako još neki igrači danas imaju obveze u svojim klubovima, poput Muse, Mamića i Cindrića, bit ćemo kompletni tek u ponedjeljak, na popodnevnom treningu u Kutiji šibica – istaknuo je Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske.

Želim poput tate ići na OI

Ovo vam je prva samostalna akcija, ima li treme ili straha od neuspjeha?

– Nema. Jedva sam dočekao. Ovo je nešto što sam godinama čekao, godinama sanjao. Da nisam sto posto siguran u ovo što radim, nikad ne bih ni bio trener, a kamoli izbornik – rekao je Horvat.

Na popisu je 21 igrač, a na put će ih dvadeset. U odnosu na Svjetsko prvenstvo u Egiptu novi igrači su Šime Ivić iz njemačkog Erlangena, Domagoj Pavlović iz njemačkog Melsungena i Krešimir Kozina iz njemačkog Göppingena. Oni su upali umjesto ozlijeđenih Šipića i Stepančića te Kevića, koji ovaj put nije pozvan. Na popisu je Matej Hrstić koji je bio Egiptu, ali samo na tribini, a on je pozvan umjesto Josipa Šarca.

– Mislim da smo jači u odnosu na Egipat. Jači smo jer su naša tri ključna igrača, Karačić, Duvnjak i Cindrić, u puno boljem stanju. Znamo da je Duvnjak igrao SP poprilično umoran i da su Karačić i Cindrić bili ozlijeđeni. Sada su svi zdravi i spremni – rekao je Horvat.

Motiva ne nedostaje?

– Naravno! Pa tko od sportaša ne bi želio zaigrati na Olimpijskim igrama i još osvojiti medalju? Kao i igrači, tako i ja kao trener imam veliki motiv jer nikad nisam bio na Olimpijskim igrama. Moj tata igrao je na Igrama u Münchenu i Montrealu. Ima zlato iz 1972. godine, a četiri godine kasnije nosio je zastavu bivše Jugoslavije na svečanom otvaranju. Red je da i ja osjetim što su Olimpijske igre iz prve ruke – istaknuo je Horvat.

U proteklih nekoliko mjeseci pomno ste pratili sve naše reprezentativce, pogledali ste pedesetak utakmica. Kakvi su dojmovi?

– Dobri. Svi naši reprezentativci igraju bitne uloge u klubovima. Vratari nam se polako dižu u formi, pogotovo Šego i Šunjić. Pešić ima manjih problema s koljenom, ali nadam se da nije ništa ozbiljno. Zanimaju me desni vanjski – Martinović, Ivić i Šebetić. Bit će zanimljivo pratiti tko će se od njih trojice tijekom ovih nekoliko treninga nametnuti kao prvo rješenje na toj poziciji. Očekujem puno toga i od Domagoja Pavlovića. To je igrač kojeg suparnici baš dobro i ne poznaju, a riječ je o igraču koji ide okomito na vrata i koji s dva-tri pogotka može riješiti situaciju kad nema ideje u napadu. Dobro ga poznajem jer sam ga trenirao u Dubravi – istaknuo je Horvat.

Prvu utakmicu igramo protiv Francuske, koja je osvojila četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

– Uvjeren sam da svaka od četiri reprezentacije na kvalifikacijskom turniru ima svoju računicu. Mi idemo utakmicu po utakmicu, a prva je Francuska. Oni su fizički jači i, ako uspijemo zaustaviti njihove kontre i polukontre, onda su nam šanse za pobjedu puno veće. Morat ćemo se jako brzo vraćati u obranu. To će biti ključ svega – naglasio je Horvat.

Nedostajat će im Quintana

Koliko će Portugalu nedostajati tragično preminuli vratar Alfredo Quintana. Imao je 32 godine...

– Sigurno je da će im nedostajati, pogotovo njegovo iskustvo na vratima. Bio je bitan u reprezentaciji jer je znao imati 14-15 obrana po utakmici. Njegova će smrt biti poseban motiv Portugalcima, jer sigurno će igrati još bolje u spomen na njega – istaknuo je Horvat.

Reprezentacija će u Montpellieru biti u “balonu”, baš kao i na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

– Znamo da u Montpellier moramo doći s dva negativna testa na COVID-19 i da tamo nema izlaska iz hotela, osim u dvoranu na utakmice. Naviknuli smo se na sve to, kao i na činjenicu da neće biti gledatelja, što nam ide u korist – zaključio je Horvat.

Na popisu su – vratari: Šego, Šunjić, Pešić; krila; Horvat, Čupić, Štrlek, Mandić; kružni napadači: Marić, Brozović, Musa, Kozina; vanjski: Cindrić, Duvnjak, Karačić, Mamić, Jaganjac, Martinović, Pavlović, Šebetić, Ivić i Hrstić. •

Komentara 2

DH
dalibor.hren
07:00 12.03.2021.

Na žalost, nemreš: tata je bio jedan od najboljih svjetskih igrača, a ti si silom prilika izbornik!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
18:38 08.03.2021.

Horvat najavio: Želim osjetiti Olimpijske kao i tata 1972 ali nažalost nemrem osjetiti sjajnu Jugoslaviju i ponos da igraš za jugoslovensku repku jer to je čast i ponos koje je moj ćale dozivio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije