Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLJEDNIKA BECKENBAUERA

Höness novi predsjednik Bayerna

Hoeness
AFP
27.11.2009.
u 21:07

Uli Höness u petak je nakon 30 godine napustio mjesto direktora Bayerna i postao predsjednik kluba, zamijenivši na tom mjestu legendarnog Franza Beckenbauera.

Höness je na godišnjoj skupštini najtrofejnijeg njemačkog nogometnog kluba izabran aklamacijom.

Direktor bavarskog diva postao je 1979., nakon uspješne igračke karijere u klubu iz Münchena. Bayern je tada bio u dugovima, a danas je jedan od financijski najstabilnijih klubova na svijetu.

- Pred mojim je nasljednikom zlatna budućnost jer smo financijski potpuno nezavisni. Koji to drugi vrhunski klub može reći - upitao je Höness napuštajući jednu funkciju i prihvaćajući drugu.

Höness je osigurao Bayernu brojne i bogate sponzorske ugovore, kao i izgradnju Allianz Arene za 69.000 gledatelja. Njegova zamjena na mjestu direktora bit će dosadašnji sportski direktor Christian Nerlinger.

Beckenbauer je, pak, otišao s mjesta predsjednika nakon 15 godina. U petak je izabran za počasnog predsjednika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije