Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

Hokejaši Tampa Baya u sjajnoj formi stigli do novog rekorda

Tampa Bay
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
18.02.2020.
u 10:42

Pobjednički pogodak postigao je Nikita Kučerov nakon 3:03 minute igre u produžetku, on je do svog 29. gola u sezoni stigao nakon što je oduzeo pločicu Nathanu MacKinnonu te ju zatim poslao kroz noge vratara Pavela Francouza

Hokejaši Tampa Bay Lightninga ostvarili su 11. uzastopnu pobjedu u NHL ligi svladavši kao gosti Colorado Avalanche s 4-3 u produžetku te tako postavili novi klupski rekord.

Pobjednički pogodak postigao je Nikita Kučerov nakon 3:03 minute igre u produžetku, on je do svog 29. gola u sezoni stigao nakon što je oduzeo pločicu Nathanu MacKinnonu te ju zatim poslao kroz noge vratara Pavela Francouza.

Colorado je poveo u prvoj trećini golom Andrea Burakovskog (4:49), ali u drugom dijeli Tampa je preokrenula s tri uzastopna pogotka koje su postigli Alex Killorn (24:54), Cameron Gaunce (25:10) i Steven Stamkos (33:43). Nathan McKinnon (38:26) je prije završetka druge trećine smanjio na 2-3, da bi Valerij Ničuškin (52:43) poravnao na 3-3 i odveo susret u produžetak.

Ovom pobjedom Tampa se ponovno približila Boston Bruinsima na samo bod zaostatka na vrhu skupine Atlantic, ali i čitave lige. Nakon po 60 odigranih dvoboja Boston ima 86, a Tampa 85 bodova.

Vegas Golden Knightsi su u "reprizi" finala iz 2018. godine na svom ledu svladali Washington Capitalse s 3-2. Domaći su u prve dvije trećine izgradili prednost od 3-0 golovima Nicka Holdena (3:43), Reillyja Smitha (17:17) i Maxa Paciorettyja (34:06), da u trećem dijelu goste u igru s dva gola vratio T.J. Oshie (48:47, 50:40), no nije ih uspio spasiti šestog poraza u posljednjih devet nastupa.

las Vegas se ovom pobjedom bodovno izjednačio s Edmonton Oilersima na vrhu skupine Pacific, oba sastava imaju po 70 bodova, ali su Golden Knightsi odigrali dvije utakmice više. Capitalsi su i dalje vodeći u skupini Metropolitan sa 79 bodova, jednim više uz dvije odigrane utakmice više od Pittsburgh Penguinsa.

Andrew Mangiapane postigao je tri pogotka u 6-4 domaćoj pobjedi Calgary Flamesa protiv Anaheim Ducksa kojom je njegova momčad stigla do učinka od 68 bodova, dva manje od Edmontona i Las Vegasa koji se nalaze na vrhu njihove skupine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije