Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP Divizije 1B

Debi za Hrvatsku u 39. godini: Šanse za mirovinu su 60-40, ali još ne znam na koju stranu

hrvatska hokejaška reprezentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.04.2014.
u 10:09

– Iznenadilo me što su me izbornik i pomoćnici izabrali za kapetana, velika je to čast. Ciljevi su visoki, želimo medalju – kaže Kostović

Malo je igrača u svijetu koji u 39. godini debitiraju za neku reprezentaciju. No to će se dogoditi Alanu Letangu (38) na SP-u Divizije 1B u Litvi (20.-26. travnja). Prošle je godine Letang bio pomoćnik izbornika MacLeana, a ovaj će put zaigrati u kockastom dresu.

Kostović: Po medalju!

– Lijepo je biti reprezentativac Hrvatske, a tko zna, možda će mi utakmice u Litvi biti i posljednje u igračkoj karijeri. Šanse za mirovinu su 60-40, ali još ne znam na koju stranu – našalio se malo Alan Letang.

Kapetan reprezentacije bit će još jedan debitant, 33-godišnji Dario Kostović. Iako je rođeni Splićanin, IIHF mu je tek sada dao potrebne dokumente za nastup za Hrvatsku.

– Iznenadilo me što su me izbornik i pomoćnici izabrali za kapetana, velika je to čast. Ciljevi su visoki, želimo medalju – kaže Kostović.

Inače, medalja u ovom rangu natjecanja značila bi i najveći uspjeh u povijesti hrvatskog reprezentativnog hokeja.

Da su u reprezentaciji otprije najavljeni Ouzas (zapelo s papirima), Naglich (papiri), Sertich (svadba u obitelji) i Prpic (vatrogastvo i doigravanje amaterske lige koju igra u Kanadi), onda bi medalja bila gotovo sigurna, no ovako će biti velike borbe. Sjajna je vijest da će igrati najbolji bek Medveščaka ove sezone Saša Martinović, koji je do zadnjeg dvojio hoće li nastupati za Njemačku ili Hrvatsku.

Najveća uzdanica na prvenstvu bit će Borna Rendulić koji je ove sezone sa 14 golova i 21 asistencijom bio najbolji igrač finskog prvoligaša HPK i doveo ga do play-offa.

Pomoćnici Ratej i Glumac

Problem reprezentativaca mogao bi biti što nisu imali pripremnih utakmica.

– Naravno da je drukčije igrati utakmice na treningu nego imati jednu pravu provjeru, no zadovoljan sam kako dečki rade na treninzima, vjerujem da ćemo biti vrlo dobri – poručio je MacLean koji od iduće sezone vjerojatno neće biti pomoćnik u Medveščaku. Navodno trener French i sportski direktor Fox nisu do kraja zadovoljni njegovim radom.

Spomenimo i da će MacLeanovi pomoćnici u Litvi biti Ivo Bibi Ratej te Mike Glumac, hokejaš Medveščaka podrijetlom iz Beograda.

Dodajmo i da će sve utakmice Hrvatske na SP-u prenositi Arenasport.

Komentara 1

FU
FULL
21:07 19.04.2014.

Idemo dečki show sutra počinje. U pobjede i što dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije