Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norvežani zabrinuti

Hoće li večeras Danci i Šveđani namjestiti rezultat na obostranu korist?

Norveška rukometna reprezentacija
Foto: Reuters/Pixsell
23.01.2019.
u 15:20

Danci i Šveđani već imaju iskustva s dogovaranjem bratskog rezultata

Prije točno 14 godina i sedam mjeseci, danski i švedski nogometaši su na EURO-u 2004 obećali, napose zbog ispadanja zabrinutim Talijanima, da će odigrati poštenu utakmicu.

Što se poštenja ticalo, jesu, pošteno su podijelili bodove na obostranu korist, i to uz 2:2 rezultat, točno onaj koji je bio potreban objema reprezentacijama da se plasiraju dalje na štetu Azzurra.

Upravo stoga što imaju iskustva u bratskoj podjeli plijena, Norvežani su ti koji su večeras zabrinuti jer Danci i Šveđani ponovo mogu dogovoriti rezultat takav da uz osmijehe napuste parket.

Podsjetimo, uoči utakmice koja slijedi u 20:30, Danci imaju osam bodova, Šveđani šest, baš koliko i 'norveška smetala'.

Budući da se od Norvežana očekuje da će bez puno problema svladati Mađarsku u 18 sati, na Dancima i Šveđanima će biti da dogovore što će i kako će.

Uglavnom, pobijede li Šveđani Dance s dva razlike (i pritom Danska zabije trideset ili više pogodaka), odnosno dođu li do trijumfa uz tri, četiri ili pet pogodaka u slučaju da Danci zabiju najmanje 27 golova, za Norvežane će to značiti - zbogom! Danci u svakom slučaju ne smiju izgubiti sa šest ili više pogodaka, odnosno s pet golova razlike ako zabiju 26.

Posljedica je to činjenice da bi se među trima reprezentacijama zatvorio krug od osam bodova, odnosno prethodnih ogleda u kojima je Danska svladala Norvešku s 30:26, a Norvežani Šveđane s 30:27.

Zanimljivosti ima još. Ako Norveška pobijedi Mađarsku 21:12, a Danska izgubi 26:31, tek bi pomoću ždrijeba bilo određeno koja bi se od te dvije reprezentacije pridružila Švedskoj u polufinalu.

A ako Norveška dobije Mađarsku 29:25, a Švedska Dansku 29:27, lutrija bi odlučivala hoće li se u polufinalu Danskoj pridružiti Šveđani ili Norvežani.

Šveđani i Danci su, očekivano, u medijima ismijali ideju da će namještati, ali slutimo da, poučeni 2004. godinom, Norvežani u svemu ne vide duhovitu notu. 

Komentara 2

TO
toljaga22
16:42 23.01.2019.

i nikom nista kao i eurosong. europa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije