Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presušili

Hoće li rukometaši iz BiH ostati bez EP-a? 'Nemamo ni marke za pripreme'

Reprezentacija BiH
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
20.12.2019.
u 20:50

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u prvom krugu Europskog rukometnoga  prvenstva koje će u siječnju  sljedeće godine  biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji nastupiti u skupini sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala

Dopredsjednik Rukometnoga saveza BiH Asim Šahman potvrdio je kako su zbog blokade računa Saveza od strane  federalne porezne uprave i duga od oko 850 tisuća eura, krajnje neizvjesni početak priprema rukometaša BiH, kao i odlazak  na Europsko prvenstvo, koje  počinje 10.siječnja  sljedeće godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

Rukometaši BiH su po prvi puta  u povijesti izborili plasman  na rukometni EURO, ali ako ne  stigne pomoć od  države  moglo bi doći do  nove   sramote i gašenju sna o  sudjelovanju na  tom velikom natjecanju. 

"Nemamo ni marke za pripreme. Mi ne možemo u hotel ući bez avansnog  plaćanja punoga iznosa  troškova. U ovom trenutku  ne znam  hoćemo li početi pripreme. Svi misle da će se stvari nekako riješiti u zadnji trenutak, jer je  nezamislivo da reprezentacija  ne ode na rukometni EURO, međutim ako  država ne pomogne, mi ostajemo  bez svih opcija", kazao je za sarajevski Dnevni avaz Šahman. 

Prema njegovim riječima Vlade Federacije i sarajevske  županije  su jedine spremne  financijski  pomoći  rukometašima  BiH, međutim zbog blokade ID poreznoga  broja Rukometnoga saveza BiH i poteškoća  s dobivanjem novoga  broja  u ovom trenutku nije moguće Savezu uplatiti novčanu pomoć. Šahman je kazao i kako je bivša uprava Saveza davala  lažne  podatke  da je u poslovanju. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u prvom krugu Europskog rukometnoga  prvenstva koje će u siječnju  sljedeće godine  biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji nastupiti u skupini sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala.  Mečevi će se igrati  u norveškom Trondheimu.

Ključne riječi

Komentara 1

PU
paul-umpe
22:39 20.12.2019.

kako nemaju.kod baketa i cerica 500miliona €

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije